Foto: Joakim Halvorsen/Video: Frank Valde

– Fuck hell yeah. Dette er så bra. Fantastisk!  Vi har holdt åpent i 10 måneder og har snakket om at kanskje om tre år kunne vi kanskje få en stjerne. Så får vi den allerede nå. Jeg er så stolt av hotellet, teamet, direktøren, eieren. Og min familie og min datter som er hjemme hver kveld og venter på meg. Denne er til dem, sa en lykkelig Christopher Davidsen fra scenen på Olavshallen i kveld.

Reitan: Dette hadde jeg ikke forventet

– Fantastisk at Christopher og teamet på Britannia får stjerne etter så kort tid. Det hadde jeg virkelig ikke forventet. Christopher er et synlig bevis på den vinnerkulturen vi ønsker å ha i Reitangruppen, sier en stolt Britannia-eier, Odd Reitan, i en pressemelding.

Knappe ti måneder var alt Bocuse dŽOr-sølvvinner Davidsen trengte for å hente hjem en Michelin-stjerne i hotellets første driftsår.

En prestasjon som ble møtt med jubel i Olavshallen i Trondheim under den nordiske Michelin-utdelingen som for første gang var lagt til Norge.

Image with visual paralax effect

– Michelin-stjernen kommer på toppen av en rekke fantastiske omtaler i nasjonal og internasjonal presse, for så vel maten, som hotellet, siden gjenåpningen i april 2019. Vi er utrolig glade og stolte, sier Britannias hotelldirektør, Mikael Forselius, som senere på kvelden er vertskap for den offisielle Michelin-middagen på Britannia Hotel.

Betyr mye for Trondheim

Trondheim-ordfører Rita Ottervik var blant gjestene som slapp jubelen løs da Speilsalen fikk sin Michelin-stjerne:

– Dette betyr veldig mye for Trondheim. Vi har nå enda flere Michelin-restauranter. Dette bidrar sterkt til å sette Trondheim på kartet som matby nasjonalt og internasjonalt. Vi er veldig stolte! Vi har i Trondheim og Trøndelag sterke matmiljø som har blitt bygd opp over tid med restauranter og råvarer i verdensklasse, sier ordfører Rita Ottervik.

Fakta om Michelin-stjerner til norske restauranter i 2020:

Til sammen fem norske restauranter ble tildelt nye stjerner da årets nordiske Michelin-guide ble presentert i Trondheim 17. februar.