Frykter at flere planlegger hyttetur til helga: Nå vurderes forbud

Nyheter: Helseminister Bent Høie (H) har fått nok av hyttefolk som ignorerer beskjeden om å dra hjem eller ber om dispensasjon. – Det handler ikke om deg, sier han.

Høie veier nå for og imot å innføre et generelt forbud mot å dra på hytta i en annen kommune enn bostedskommunen. På en pressekonferanse tirsdag varslet han at konklusjonen kommer i løpet av et par dager.

– Vi har ikke endelig konkludert om vi skal gjøre dette forbudt, men det er viktig at folk lytter til dette nå, sa Høie.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Tror mange planlegger tur

– Vi får tilbakemelding om at det fortsatt er ganske mange igjen på hyttene, og mange har planer om å dra til helgen. Det må man ikke gjøre! understreket han.
Høie anmodet også sterkt om at folk må slutte å ringe rådmannen eller kommunelegen i hyttekommunen for å be om dispensasjon for seg og sin familie. Han påpekte at kommunene allerede er under stort press for å håndtere koronakrisen, og at alle henvendelsene gjør situasjonen verre.

– Dette handler ikke om deg, sa han.

Uten unntak

Grunnen til at regjeringen ikke allerede har innført forbud, er at det vil måtte gjelde alle.
– Vi kan ikke ha noen unntak. For noen enkeltmennesker eller enkeltfamilier vil det være en stor belastning, sa han.

(©NTB)