Frp-politiker ville berge jobbene for de ansatte ved Olavs Pub, fikk nei fra Folkets Hus

Nyheter: Nestlederen i Trondheim Frp ville overta lokalene og tilby de ansatte jobb, men fikk nei fra fagforeningseide AØF.

– Det er ganske uforståelig. Det er ikke sånn vi ønsker at vårt eget hus skal drives. Svært kritikkverdig. Her burde hensynet til de ansatte gått foran, sier Børge Ånesen leder for Fellesforbundet hotell og restaurant i søndre Trøndelag, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Folkets Hus i Trondheim sentrum, er eid av arbeiderbevegelsen og forvaltes av Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF). Fellesforbundet er blant de største medlemmene i AØF.

30 mistet jobben

30 ansatte mistet jobbene sine da AØF tidligere i høst kastet inn håndkleet og la ned Nova kurs og konferanse.

AØF ga tidligere signaler om at de gikk for en virksomhetsoverdragelse der de ansatte fulgte med på lasset, men slik gikk det ikke.

I stedet ble det inngått en leieavtale med Trondheim Camping som åpner dørene denne uka.

– Huseier har helt klart rett til å velge hvilken leietaker de vil. Jeg syns bare det er pussig. Vi skulle tilby alle ansatte videre engasjement og full tariffavtale i en virksomhetsoverdragelse. Men det ser ut som liv og lære er to ulike ting for AØF, sier Jan-Tore Fladvad, som også er nestleder i Trondheim Fremskrittsparti, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Ville drive puben og bygge ølbryggeri

Planen var å drive Olavs Pub videre, og investere i blant annet eget ølbryggeri i samarbeid med E.C Dahls. Ifølge Fladvad hadde de kommet langt i forhandlingene og han var villig til å strekke seg langt m.h.t husleia, men så fikk han han plutselig beskjed om at de var innstilt som nummer to.

Daglig leder i AØF har ikke besvart Adresseavisens henvendelser.