Fredrik Solvang: Tore Strømøy er utsatt for en heksejakt

Nyheter: NRKs Fredrik Solvang uttaler seg om mediestormen rundt «Bamsegutt» og Tore Strømøy i podcast.

Det gjør vondt, sier han blant annet, i en podcastversjon av Debatten, der han deler sine tanker om tirsdagens debattprogram på NRK:

– På generell basis liker jeg journalistikken til Tore Strømøy veldig godt. Jeg håper at når stormen har lagt seg, og ikke minst heksejakten Tore blir utsatt for nå, at det skal være mulig å se at motivet denne gangen, som alltid, er edelt hos Tore Strømøy, sier Solvangi podcasten ifølge dagbladet.no

Episoden ble etter sending opplastet på NRK Radio, som en podkast-episode. I starten av episoden hører man «Debatten»-programleder, Fredrik Solvang, uttale seg om sendingen.

– Den debatten du skal høre nå, må jeg si er noe av det mest ubehagelige jeg har gjort på veldig lang tid, sier Solvang i innledningen, som ikke ble sendt på TV.

Tore Strømøy, som står bak «Bamsegutt»-dokumentaren, er en kollega som Solvang holder veldig høyt, sier han.

annonse

Burde opplyst om dommen

Han påpeker at selv om han holder Strømøy høyt, at det er «hevet over enhver tvil» at NRK burde ha opplyst om sedelighetsdommen til «Bamsegutt», og at det er bred enighet hos NRK om det samme.

Han sier også at han vet at det gjør vondt å tenke på hvordan dette har gått utover «Bamsegutt», hans familie og ofrene fra sedelighetsdommen, for dem som står for serieproduksjonen.

– Jeg vil gjenta oppfordringen om at vi må besinne oss på sosiale medier, for det kan gå på livet løs, sier han i etterordet, sier han ifølge dagbladet.no