Fredag blir det jazz, opera og tango på midtbyens nye bakgårds-scene

Nyheter: Gratis inngang til konserter med et knippe musikere fra øverste hylle førstkommende fredag klokka 17.30.

Konsertene skjer i det som må være en av midtbyens mest idylliske bakgårder – midt i den eldste delen av Trondheim. Parkgården ligger rett bak Vår frue kirke, og bakgården har inngang fra St. Jørgensveita.

De siste 100 årene er det Trondheim Befalsforening som har holdt stand som eier av den historiske bygården. Og offiserene har varslet at det fremover skal bli mer kultur, liv og røre i lokalene:

– Her ønsker vi å arrangere tilstelninger, konserter og andre selskaper, og vi er tilgjengelige for å hjelpe til med arrangementet hvis du ønsker det, sier Joar Fjellstad, styreleder i Trondheim Befalsforening.

Førstkommende fredag åpner de dørene på vid gap og har samlet et aldri så lite stjernelag med musikere som har tilhørighet til landsdelen:

LES MER: Denne gården har sjel, historie og Midtbyens mest idylliske uteservering

Konserten er med værforbehold planlagt til bakgården.

– Ved dårlig vær flyttes konserten innendørs til Vida cafe med samme adresse, opplyser Ove Strand, som er konferansier for konserten, 

PROGRAM:

Nina Sætherhaug

Nina Sætherhaug, mezzosopran fra Trondheim er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolan i Stockholm. I 2008 debuterte hun i rollen som Lisetta i Haydns opera Il mondo della Luna ved Drottningholm slottsteater.

Nina har sunget roller ved bl.a. Opera Sør, Opera Trøndelag, DNO & B, Operaen i Kristiansund, Oslo Opera festival, Midtåsen Kulturfestival, Trondheim Kammermusikkfestival, Opera- West Green House, Vadstena operafestival, Opera di Setra og Tso Musikkteater.

Våren 2017 sang hun tittelrollen i Carmen i Opera Trøndelags oppsetning.

Kåre Jostein Simonsen

Hovedkarriere som musikklærer har han hatt i Trondheim kommunale kulturskole. Ved denne institusjonen grunnla han accordeongruppen Bajan i 1979. Her har han også bygget opp det eneste tilbudet som eksisterer i Norden på instrumentet bandoneon. Et resultat av dette er oppbyggingen av tangoorkesteret Tangueros del norte som han startet våren 2003.
Simonsen var musikalsk leder for ensemblet frem til 2008. Simonsen har forøvrig gitt navn til alle ensemblene han har vært initiativtaker eller medskaper til: Tango Conertino (initiert av Sveinung Lillebjerka, Ørnulf Lillebjerka og Kåre Simonsen), Quinteto Nidaros, Tro Troika, Cholo Tangoduett/trio og Tangueros Del Norte. Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråds «Drømmestipendet» er tildelt Simonsens elever fem ganger bl.a. til Tangueros del norte.
Simonsen har hatt fremføringer med Oslo-filharmonien i Oslo, Trondheim symfoniorkester, Trondheimsolistene og Nidarosdomens kor i Trondheim, Tromsø symfoniorkester i Tromsø, Bodø Sinfonietta, Patriarkkoret av St. Basil i Bodø, Kristiansund Symfoniorkester i Kristiansund og flere mindre grupper/ensembler. I 1994 turnerte han med Arja Saijonmaa i Finland, Sverige og Norge, i 2010 med den svenske sangerinnen Lena Jinnegren[2] i prosjektet Glød.

Komponistene Terje Bjørklund (Trondheim), Bertil Palmar Johansen (Trondheim) og Harald Sæther (Oppdal) har skrevet musikk på bestilling til Simonsen

Lars Eggen

Lars Eggen kommer fra Tylldalen i Nord – Østerdalen. Han har mastergrad i utøvende musikk fra institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Har også studert ved Conservatoria di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln.

Etter endt utdanning har han jobbet for bl.a. Operaen i Kristiansund, Opera Trøndelag, Opera Nordfjord, TSO, Trondheim Kammermusikkfestival, Opera Omnia, NOSO m. fl.

Han har også deltatt ved flere festivaler bl.a. Yo! Opera Festival i Utrecht, Nederland, under Olavsfestdagene i Trondheim og han har sunget med flere orkestre bl.a. Trondheim Symfoniorkester.

TANGONUSS
Inguna Lucia og Elling Andre

Jon Kristian Bye

Jon Kristian er født i 1986 og kommer fra Inderøy i Nord-Trøndelag der han har bakrunn i kulturskolen og musikklinja på Inderøya Videregående Skole. Han har en bachelorgrad i klassisk piano og en mastergrad med spesialisering innen ny musikk fra musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU).
.
Jon Kristian har prosjekter både som solist, akkompagnatør, kammermusiker og i band og jobber innefor mange sjangre. Siden 2010 har han hatt et duosamarbeid med mezzosopranen Nina Sætherhaug. I februar 2013 ble de plukket ut til å delta i den prestisjefylte sangduokonkurransen ”Das Lied” som gikk av stabelen i Berlin med den internasjonale barytonstjernen Thomas Quasthoff som juryformann.

PS. Konserten avsluttes med “Trondheimsnatt” som fellesnummer