Richard Raburski og Elin Andersen har siden i august i fjor drevet sitt eget fotogalleri i Midtbyen.

– Vi satser på en liten meny, men det skal være kvalitet, de franske kakene du får hos oss er det kun vi som serverer, forteller Elin, en av fire eiere bak det nystartede konseptet i Carl Johans gate.

De åpnet allerede i fjor sommer og har hele tiden gått med planer om å starte en liten fransk cafè i de samme lokalene, men både tillatelser og godkjenninger har latt vente på seg.

Delikatesser og vin

Tirsdag denne uken kom endelig den franske kaffemaskinen på plass, sammen med delikatesser fra deres samarbeidspartnere Franske Nytelser.

– Vi har både makroner, tarte tatin (eplekake) og tarte citrone (sitronterte), i tillegg til et par andre franske spesialiteter. Nydelig sammen med en kopp kaffe eller et glass vin! forteller Richard Raburski.

Fra før driver han Alma Mater i Byhaven, og er også med på eiersiden av Sellanraa Bok og Bar i det nye Kulturkvartalet øverst i Søndre gate.

Image with visual paralax effect

YellowKorner samarbeider med Franske Nytelser og serverer franske kaker og andre delikatesser i den nystartede kafèdelen av den nye fotogalleributikken i Carl Johans gate i Trondheim.

Sakte, men sikkert begynner folk i byen å kjenne til det unike konseptet bak YellowKorner.

Selv om det har tatt tid å få den etterlengtede skjenkebevillingen er han glad for at de nå også kan servere vin til sine gjester på YellowKorner.

Både i kafèdelen av lokalet og innerst  i rommene der de fleste bildene henger.

– Det viktigste er at vi kan gi inspirasjon til å prøve noe nytt.

Det betyr at de også kan by på et glass til gjestene når de etter planen skal invitere til flere arrangementer i butikken framover.

– Vi har lyst til å gjøre flere ting med utgangspunkt i dette lokalet, og det er allerede mange som har vært her og spurt om å få ha ulike kulturarrangementer her, forteller Elin.

Blant annet har det vært boklanseringer og forfattermøter her etter at de åpnet i august, og de ser ikke bort i fra at de kan få til flere lignende arrangementer på kveldstid.

– Vi er åpne for at det kan skje mer her i tiden framover, og kanskje vil vi også prøve å ha åpent på søndager, legger Richard til.

Foto fra hele verden

Men først og fremst er de altså en butikk og et galleri for fotografi. Med servering.

– Fotokunsten vi selger kommer fra mange ulike land, og det er mange kjente kunstnere som henger på veggene her, forteller Raburski.

Han har tidligere drevet galleri med kafèdel i Frankrike og er spent på mottakelsen av det nye tilbudet.

– God kaffe med bra kvalitet er høyt prioritert, trønderne er glad i god kaffe, forteller Elin Andersen hos YellowKorner.

YellowKorner er et fransk fotokonsept med over 80 gallerier spredd over hele verden, og de er kjent som en av de ledende aktørene innen kunstfotografi.

– Hver butikk har kun noen få eksemplarer av hvert nummererte motiv, så man kan være sikker på å få noe utenom det vanlige, forteller Elin Andersen og viser oss rundt i butikken mens hun engasjert forteller om fotografiet som bildekunst.

– Vi ønsker å gjøre fotografi enda mer tilgjengelig for folk flest, og har selv innredet alle rommene med fotokunst på veggene. Til og med her inne, sier hun og viser oss hvordan man også på toalettrom kan få en helt unik og ny opplevelse ved å innrede litt annerledes.

Selv om de er en av mange butikker til den store kjeden internasjonalt, er de den første til å kombinere galleributikk med serveringssted. Det har gjort eierne i Paris nysgjerrige, og i neste uke kommer de på besøk til den nystartede butikken i Trondheim.

– Trondheim er en pilotbutikk kan du si, for eierne ønsker å skape flere slike konsepter på de andre stedene der YellowKorner allerede er etablert.

Nå ønsker de trondhjemmerne velkommen inn enten for å drikke kaffe, ta et glass vin eller for å se på fotografiene. Og aller helst en kombinasjon av alle tre.

– Det viktigste er at vi kan gi inspirasjon til å prøve noe nytt, avslutter Richard.