Ida gikk fra lærling til direktør for Britannia

Nyheter: Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør for Britannia Hotel i Trondheim, der hun begynte som kokkelærling på Britannia-kjøkkenet.

Trondheim24s redaksjonelle dekning av trøndersk mat og drikke støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

MARKEDETS BREDESTE SORTIMENT FOR SERVERINGSKUNDER I TRØNDELAG. ØNSKER DU Å BLI KUNDE? – KONTAKT ASKO SERVERING: 72 82 00 00

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

-Jeg er takknemmelig og ydmyk over tilliten fra eier og styret. Gleder meg til veien videre sammen med ett fantastisk lederteam og kollegaer, skriver Ida Dønheim på sin Facebook-profil. Hun tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022. Ny fast Britannia-direktør skal være på plass en gang utpå nyåret.

Etter oppstarten som kokk ved Britannia, har Ida Dønheim bl.a. jobbet som direktør ved Vårsøg-hotellet i Surnadal og leder ved Angvik Gamle Handelssted, samt jobbet for Atle Brynestad i cruiseselskapet SeaDream. I 2018 var hun tilbake på Britannia som restaurantsjef. Så hadde hun et kort opphold igjen i SeaDream før hun begynte som driftssjef ved Britannia i 2021.

Sjef ved Britannia siden 2017

Mikael Forselius har vært hotelldirektør på Britannia Hotel siden februar 2017, og har ledet oppstarten og utviklingen frem til en femstjerners hotellopplevelse, som har gitt flere anerkjente priser og utmerkelser.

– Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønsker om å gå over i en mer overordnet konsernstilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeidet med i flere år, sier Odd Reitan i en melding lagt ut på Britannias nettsider.

Etter nesten seks år som administrerende direktør for Britannia Hotel starter Mikael Forselius nå som CEO for 62 NORD Hotels & Adventures. Det ålesundbaserte selskapet har hoteller som Storfjord Hotel, Hotel Brosundet, Hotel Union Øye og Eiernes Gjestehus, skriver vinpuls

På sin Facebook-profil skriver Mikael Forselius følgende:

– Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotellet og den destinasjon det er blitt. Å få være med å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid.