26 representanter stemte for forslaget, mens 41 stemte mot da bystyret torsdag behandlet fornyelse av salgs- og skjenkebevillinger for perioden 2016-2020, og endringer i forskrift og retningslinjer.
SVs Kenneth T. Kjelsnes er skuffet over at forslaget ikke fikk flertall.
– Jeg er skuffet fordi vi ønsket det vedtatt. Men dette er en ny debatt i Trondheim. Jeg regner med at vi vil foreslå det igjen om fire år, slik er det med likestillingssaker, sier Kjeldsnes, til Adresseavisen.
SVs landsmøte har for et par år siden vedtatt forbud mot stripping som yrke og mot strippeklubber i Norge.
Begrunnelse: Strippebarene i Norge er en del av den internasjonale porno- og prostitusjonsindustrien og driver med menneskehandel og utnytting av jenter fra fattige land.
Det får Atle Maaø, som eier Dreams Showbar i Ravnkloa, til å se rødt:
Han uttalte tidligere dette til Næringslivsavisa:
– Er det underbetalt å tjene 70.000,- etter skatt i måneden, fnyser kjedeleder i Dreams Showbar Atle Maaø.
Maaø avviser at det er dokumentert menneskehandel ved norske strippebarer:
– Pr dags dato kjenner vi ikke til at det noen gang er dokumentert at det er forekommet menneskehandel ved norske strippe-barer, sier Maaø:
– Vi finner det for øvrig merkelig at SV aldri har vedtatt noe forbud mot å jobbe som prostituert, bransjen der menneskehandel beviselig skjer. At et seriøst oppegående politisk parti kan gjøre et landsmøtevedtak på så magert grunnlag som dette, er oppsiktsvekkende og bekymringsfullt, uttalte Maaø.
Kriger med feministene
Atle Maaø har i flere år vært i konstant «krig» med feminister i partiet Rødt, kvinnegruppa Ottar, SV og kvinnefronten.
– Gang på gang har vi kunne tilbakevise alle deres feilaktige påstander om menneskehandel og prostitusjon ved vår klubb. Etter at vi gikk til søksmål mot kvinnefronten fjernet de alle påstander om prostitusjon og menneskehandel knyttet til vår drift fra sine hjemmesider.
Dreams-sjef Atle Maaø og kona Sølvi er også renvasket fra beskyldinger om menneskehandel og rå utnytting, i en FAFO-rapport: Den dokumenterer at strippejenter i Norge er ressurssterke jenter som tjener godt og ikke blir utnyttet:
Fafo-rapporten avliver myten om at kvinner som stripper, er ofre for menneskehandel og tvinges til prostitusjon.
Kvinnene som er omtalt i rapporten, kommer fra rundt 15 forskjellige land. Noen er norske, men de fleste er EU-borgere.
Fafo-forskerne intervjuet både eiere, dansere og andre ansatte i norske strippeklubber – 30 stykker totalt. De har også fått se kontrakter og regler for å danne seg et bredere inntrykk av hvordan ting foregår.
– Den vanligste stripperen som jobber i Norge er i 20-årene og jobber her i veldig korte perioder. Få av dem har barn. Det er så klart mulighet for utnytting i en sånn bransje, men vi har ikke sett tegn på at det foregår i Norge, sier Fafo-forsker May-Len Skilbrei til NRK.
– Det er ingen som har forsket på stripping i Norge tidligere, så vi har ikke hatt noen kunnskap om hva som egentlig foregår. Nå har vi det, og det bør påvirke politikken og debatten på feltet.
– I debatten vi har hatt her i Norge de siste årene, er det mange som har sidestilt stripping med prostitusjon, forklarer Skilbrei som har forsket på prostitusjon i 20 år.
– Og når vi konfronterte kvinnene med denne forestillingen, var det mange som ble flaue over at folk tror at de selger sex, og en del forsøker derfor å skjule at de er strippere i nærmiljøet så godt som mulig.
– Dans er noe annet enn sex. Det skulle de ønske at nordmenn forsto. De møter fordømmelse, og synes stigmaet er støtende, sier Skilbrei.
– Jobber mot prostitusjon
– Nå håper vi at både SV, partiet Rødt, kvinnefronten og kvinnegruppa Ottar forholder seg til sannheten i fremtidige debatter og at vi nå en gang for alle kan fastslå at det ikke foregår prostitusjon og trafficking ved norske strippeklubber. Det går ikke lenger å prøve å vinne opinionen med løgner, nå som fakta er på bordet. Klubbene jobber aktivt mot prostitusjon, uttalte Maaø til Næringslivsavisa da Fafo-rapporten ble offentliggjort.