Forsvarer: Overgrepstiltalt kulturprofil kan ha mistet grensene på grunn av demens

Nyheter: Saken mot den overgreps-tiltalte kulturtoppen går nå for fullt i Trøndelag Tingrett.

Forsvarer Christian Wiig mener kognitiv svikt kan forklare mannens adferd:

Han opplyste i sin innledende kommentar at begrepet «mild kognitiv svikt» er noe retten vil få høre mye om i løpet av saken basert på de rettssakkyndiges arbeid.

– Så er spørsmålet i hvilken grad dette går på demens eller ikke. Det er ikke noe galt med tiltaltes intelligens. Han har muligens bedre intelligens enn de fleste. Men spørsmålet er om han har mistet grensene sine, hvis han har gjort det som står i tiltalen, sa Wiig, ifølge Adresseavisen.

Sugardaddy

En av de fornærmede tenåringsjentene møtte i retten og avga sin forklaring: Hun kunne fortelle at tiltalte hadde tatt kontakt via en sugardaddy-nettside kalt «Rich meets beautiful». Jenta opplyste i avhøret at hun utga seg for å være 18 år – selv om hun bare var 14.

– Jeg fikk høre om nettsiden fra noen venninner og hadde lyst til å oppleve noe, sa hun i avhøret, ifølge Adressa

Deretter foregikk den seksualiserte kontakten via epost og tjenesten KIK.

Fikk aldri penger

I løpet av sommeren 2018 ble de enige om å møtes på en kafé i Trondheim. Planen videre var å dra til et hotell for å ha sex, sa jenta, og la til at avtalen var at hun skulle få 1000 kroner av tiltalte.

De ble enige om at pengene skulle legges i en rosa konvolutt.

– Jeg var nervøs, men han var som en snill bestefar og spurte om jeg ville ha brus, sa jenta.

Da jenta var forsinket ble det ikke noe av hotell-møtet. Tiltalte tok henne istedet med til bilen sin og kjørte bort på en parkeringsplass:

– Han sa jeg skulle gå noen meter bak ham, fordi det var så mange som kjente ham i byen, beskrev jenta, og hun gjorde som han sa.

I bilen skal det mest alvorlige overgrepet skjedd. Der skal han ha puttet fingrene sine inn i jentas skjede og mastrubert henne, ifølge tiltalen.

Jenta fikk imidlertid ikke penger av tiltalte. Deretter skal tiltalte begynt å sende flere «dickpics» til jenta som nå hadde opplyst at hun var under den seksuelle lavalder.

Kulturtoppen forklarer seg i retten i dag.

LES MER: Kulturtoppen (71) skal ha sendt bilder av egen penis til småjenter: Nå står han i retten tiltalt for sexkjøp og flere overgrep