Første koronadødsfall i Trondheim

Nyheter: En pasient ved Havsteinekra helse- og velferdssenter i Trondheim er bekreftet død som følge av koronarelatert sykdom.

Ifølge Trondheim kommune døde pasienten onsdag 15. april. Dødsfallet er det første som er registrert i Trondheim kommune.

Vedkommende er over 80 år, og personens pårørende er varslet.Samtidig opplyser kommunen at en mann i 20-årene er meldt smittet etter nærkontakt med en annen som er smittet. Han har et mildt sykdomsforløp.

– Det er svært trist at Covid-19 har medført et dødsfall ved et av våre sykehjem. Vedkommende var en av pasientene ved Havsteinekra sykehjem som ble bekreftet smittet i påsken. Dette var en mann i 80-årene med svært redusert allmenntilstand, bekrefter helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune, Helge Garåsen, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Garåsen understreker at de ikke med 100 prosent sikkerhet kan si hvor smitten kommer fra, men at den avdøde kan ha fått viruset fra en innleid vikar som ble bekreftet smittet ved sykehjemmet like før påske.

– Det er sørgelig, og jeg tenker spesielt på de pårørende i denne situasjonen. Det er den første følelsen og tanken jeg har. Samtidig er det også ventet at det ville komme et dødsfall knyttet til korona i Trondheim, sier Rita Ottervik til avisen.

(©NTB)