Først varmet de trønderske rockerne opp for Metallica. Nå skal de spille med et annet gigantband

Nyheter: Bokassa skal varme opp for Mastodon på fire storkonserter i Europa til sommeren

Når de amerikanske heavymetalheltene i Mastodon er på Europa-turné til sommeren, skal norske Bokassa være gjesteband på fire av konsertene i juni.

Legender

Det er snakk om Mastodon-konsertene 7. juni i Paris, 13. juni i Dortmund, 20. juni i Göteborg og 21. juni i Malmö. Dermed kan stonerpunkgruppen notere seg nok en legendebandfjær i hatten:

Tidligere ble de som kjent plukket ut til å varme opp for Metallica på Europa-konsertene deres sommeren 2019, etter at trommeslager Lars Ulrich «oppdaget» gruppen.

Så ble det en koronabråstopp for trønderne, akkurat i det de opplevde at Metallica-momentumet begynte å ta av. De var på turné da pandemien stoppet verden, og Kaarstad fortalte nylig til NTB at det tok lang tid før de sluttet å øve fordi de hele tiden tenkte «det ordner seg sikkert snart, så vi får holde oss i spilleform».

I september slapp Bokassa tredjealbumet «Molotov Rocktail», som har fått sterke anmeldelser både innenlands og utenlands.

Tons of rock

Og mandag kom det gjeve oppdraget for sommeren som kommer – der Bokassa også skal opptre på Tons of Rock så vel som på britiske Download. Mastodon står forøvrig på artistlisten til begge disse festivalene.

Det er dessuten planlagt at Bokassa skal varme opp for Judas Priest i Stavanger 14. juni, så det blir en travel måned for trønderne.

Mastodon er underveis med et nytt album selv: «Hushed & Grim Out», som slippes i oktober. Nylig slapp de første singelen ut, «Pushing The Tides».