Mann (47) dømt til sju års fengsel knivstikking av datter

Nyheter: Retten mener drapsforsøket utvilsomt har bakgrunn i mannens kulturelle og religiøse bakgrunn, og at datteren ikke oppfylte kravene hans.

Faren reagerte sterkt på at datteren hadde flyttet til et vennepar. Problemet skal ha blitt forsterket da flere i familien trodde datteren hadde intim kontakt med en mann.

Slått, sparket og lugget

Mannen har innrømmet at han knivstakk datteren to ganger i september 2017, skriver VG. Tingretten har i skjerpende retning lagt vekt på at drapsforsøket er begått av fornærmedes far. Retten mener at faren så på dette som et alvorlig brudd på hans ære.

Den da 18 år gamle kvinnen ble påført alvorlige stikkskader i voldshendelsen utenfor familiens hjem 12. september 2017 på Greverud i Oppegård i Akershus. Ifølge tiltalen ble kvinnen slått, sparket og lugget av begge foreldrene, en søster og to brødre før faren hennes knivstakk henne to ganger i magen.

Den afghanske mannen erkjente delvis straffskyld for drapsforsøk på sin egen datter da saken mot ham og fire familiemedlemmer startet i Follo tingrett tirsdag 10. september.

Skjorte påført blod

Alle fem var også tiltalt for uriktig forklaring til politiet ved at de skal ha lagt skylden på en mindreårig bror som var 14 år da drapsforsøket skjedde. Broren ble iført en T-skjorte som «var benyttet av en av gjerningspersonene, og/eller T-skjorten var påført blod i ettertid».

(©NTB)