Forretningsmann i Trondheim dømt til ni års fengsel for voldtekt og filming av to kvinner

Nyheter: En mann i 40-årene fra Trondheim er dømt til ni års fengsel for å ha voldtatt to kvinner. Den ene var ifølge tiltalen fastlåst i en gapestokk under overgrepene.

Dommen fra Trøndelag tingrett er ett år strengere enn aktors påstand på åtte års fengsel. Mannens forsvarer sier til NRK at dommen vil bli anket.

Sexrom

Mannen ble tiltalt for tre tilfeller av voldtekt mot samboeren sin og for å ha voldtatt en annen kvinne én gang. Ifølge tiltalen hadde mannen et eget «sexrom» med en gapestokk i hjemmet sitt, og samboeren hans var under voldtektene fastlåst i den.

Mannen filmet handlingene i skjul, og under etterforskningen tok politiet beslag i om lag 1000 timer med film.

I 2011 kjøpte han boligen overgrepene skjedde i og  tiden etter kjøpet startet han å renovering. Dette skjedde i etapper og strakk seg over flere år. Som et ledd i renoveringen ble det til at tiltalte bestemte seg for å innrede et fysisk rom – det såkalte «sexrommet» eller «BDSM-rommet» – i en av etasjene i boligen.

Døren til sexrommet var skjult bak et skap som sto på hjul. Inngangen til sexrommet skjedde fra en «man cave» eller et pub-lignende rom i samme etasje som sexrommet lå i. Det var kun én inngang til sexrommet. Rommet lå under bakkenivå. Veggene i rommet var oppført i murstein og hadde ikke vinduer,  står det i dommen.

I sexrommet ble det også avdekket flere skjulte kameraer.

Da det ble gjennomført ransaking av tiltaltes bolig våren 2022 ble det funnet en rekke apparater til bruk for seksuelle aktiviteter inne på sexrommet. Dette var i all hovedsak BDSM- utstyr (bondage, dominans, sadisme og masochisme – en fellesbetegnelse for seksuelle praksiser og aktiviteter). Utstyret omfattet bl.a. en gapestokk, en gynekologstol, bondage- reimer, strap-ons, pisker, takfestede lærmansjetter, en strømdrevet oscillerende elektrisk maskin med påfestet dildo, en sele, en sittebenk, en huske, kjettinger m.v. I tillegg ble det funnet flere sexleketøy i form av dildoer, vibratorer og tilsvarende.

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i april i fjor. Han innrømmet å ha praktisert såkalt BDSM og røff sex, men nektet straffskyld for voldtekt og fremholdt at det hele var frivillig.

Det ble han ikke trodd på av tingretten, som mente at filmene skildret «en kvinne fylt av åpenbar frykt, angst og utpreget stor hjelpeløshet».

(©NTB)