Her blir det formiddags-blues hver lørdag

Midtbyen: Da Kåre Saksvik pensjonerte seg fra jobben som politimann, ble det tid til å realisere drømmen: Å drive sin egen bluesbule.

Muligheten åpnet seg da driveren av utestedet «Grå» i Olav Tryggvasons gate 20 kastet inn håndkleet for en tid tilbake. Saksvik hadde vært der et par ganger som gjest – og slo til.

Nå har han overtatt plassen, sammen med sønnen.

Lydanlegget er på plass, og siste finpuss av lokalene pågikkk da trondheim24.no slang innom tidligere i uka.

Saksvik mener Trondheim trenger et sted som blant annet tilbyr blues på lørdager. Første konsert er allerede unnagjort med stinn brakke. Lørdag er det klart for de lokale heltene Madcap Flyers:

Vært en drøm

– Dette har alltid vært en liten drøm. Og det som alltid har vært manko for meg i Trondheim har vært en bluesscene å stikke innom på lørdagene. Jazzfolket har jo Kroks Jazzcafe på Troll. Så nå kan folk velge og vrake, og det er helt klart plass til oss begge to. Bluesmiljøet i Trondheim er veldig oppegående. Jeg er mye i Oslo og besøker dattera mi. Der har de blues på lørdag formiddag, så det skal vi få til i Trondheim også, sier Saksvik.

video-1517581175 (1) from Trondheim24 on Vimeo.

Har spilt mye på bygda

Musikk har siden guttedagene hatt en viktig plass i Saksviks tilværelse. Nå spiller han blant annet gitar i Scullls som kan banke i bordet med spilling på NRK og 100 unnagjorte livekonserter. Nå er de i studio. Men han har også gjort en innsats på «bøgda»:

– Torvald Tåke Band har holdt på i 15 år og vi har spilt mye på Fosen og i Nord-Trøndelag. Her går det for det meste i  70-talls rock. Vi har faktisk spilt på Grå også. De siste årene har jeg spilt gitar i Sculls. Vi lager egenprodusert musikk. Rock med norske tekster, sier den pensjonerte politimannen som bor på Møllenberg og karkateriserer seg selv som «trondheimsgutt.

Stinn brakke

– Forrige helg var perfekt med fulle hus Bjørn Saksgård og DNB. Da jeg så at folk var over seg av begeistring og lykke, så skjønte jeg at dette kan bli bra. Vi får inn omtrent 100 personer,  og nå jobber vi på spreng for å få til flere sitteplasser, avslutter Saksgård.