Kom deg i form med «Midtbyrunden»

Midtbyen: Søndag åpner "Midtbyrunden" - som tar deg rundt selve bykjernen i Trondheim.

Trondhjems Turistforening og Trondheim kommune har samarbeidet om den nye turstien, som er en del av Turistforeningens «Nærtur»-prosjekt.

Denne helga åpnes den nye turløypa Midtbyrunden av kommunaldirektør Ola By Rise. Turen starter ved Dokkhuset på Solsiden søndag klokka 12, og det meldes om flott vær.

En historisk guide vil være med på turen.

–Turen går langs Trondheimsfjorden, kanalen og Nidelva,  så vann er et konstant element på denne turen, forteller Jonny Remmereit i Trondhjems Turistforening.

Dette er den første av flere nye, merka turstier i Trondheim som ligger i nære boområder.

–Målet er å gjøre det lettere for folk å komme seg ut på tur i sitt eget nærområde, kombinert med at man blir bedre kjent i byen sin, sier Remmereit.

I samarbeid med Trondhjems Turistforening satser nå Trondheim kommune på skilting, merking og informasjon om nærturer i byens mange nærområder.

Søndag 15. januar lanseres hele prosjektet med start på Solsiden.

-Turen denne dagen går via Bakklandet, Gamle bybro, Marinen, Øya, Skansen, Brattøra og tilbake til Solsiden, forteller Remmereit.

Midtbyrunden – trase:
Langs fjorden passerer du Sjøbadet, som er en attraktiv plass for badere året rundt. Løypa går videre forbi Solsiden og tar det etterhvert gjennom trehusbebyggelsen på Bakklandet med Gamle Bybro og «Lykkens Portal» som høydepunkt. Deretter følger du Nidelva gjennom Marinen og over til Trondheim Spektrum på Øya, og runden avsluttes ved igjen å krysse Nidelva på vei ned til Trondheimsfjorden, etter å ha passert Ila kirke.