Forlik mellom Rosenborg og trenerne

Nyheter: Det er ifølge NRK inngått forlik i rettssaken mellom Rosenborg og trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Rosenborg vil ikke bekrefte en løsning.

Dommeren i saken mellom Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun og Rosenborg bekrefter nå at det er inngått forlik i saken.

Nils Arne er lettet

Nils Arne Eggen innrømmer ovenfor Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR) at han er glad han slipper å møte i retten som vitne

– Jeg er kjempeglad for at det ender slik. At denne saken er over i retten, sier Eggen til Adresseavisen.

Han legger til at han aldri har hatt noe imot trenerne som nå har gått til sak mot Rosenborg og understreker at uenigheten gikk på sak:

– Jeg er personlig veldig glad i både Kåre og Erik, men var den siste tiden uenig i måten de har trent fotball-laget på, sier han.

– Ta dere en prat

Det var tingrettsdommer Anne Marie Selvaag som mot slutten av tirsdagens forhandlinger ba partene om å snakke sammen.

– Min oppfordring er at dere tar en prat i løpet av ettermiddagen og ser på mulighetene. Hvor står dere, og hva er det mulig å få til? sa hun.

Umiddelbart etter at retten var hevet tirsdag ettermiddag, satte advokatene til Ingebrigtsen, Hoftun og RBK seg sammen bak lukkede dører i Sør-Trøndelag tingrett. Etter rundt en halv times drøftinger forlot de tinghuset i Trondheim uten å ville si noe til pressen.

For to uker siden var partene i saken gjennom en rettsmekling. Der ble det ikke oppnådd enighet om noe forlik.

Tirsdag ba altså tingrettsdommer Selvaag likevel om at muligheten ble vurdert på nytt, og henviste til at man kanskje så annerledes på situasjonen etter to dager i tingretten.

Dommer i saken mellom Erik Hoftun, Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg er Anne Marie Selvaag.

Dommer i saken mellom Erik Hoftun, Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg er Anne Marie Selvaag.

Fakta om RBK-saken

Dette handler striden mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen/Erik Hoftun om i Sør-Trøndelag tingrett:

* Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.

* 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.

* RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mente han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10,75 millioner kroner. For Hoftun er summen 2,75 millioner kroner.

* RBK mente på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.

* Striden om dette gjaldt hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.

* Rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det var satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.

LES MER:

– NILS ARNE EGGEN DOLKET MEG I RYGGEN

Erik Hoftun forklarte seg tirsdag i rettssaken mot Rosenborg. Bildet er tatt mandag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix