Denne helgen byr blant annet på designmarked i regi av designkollektivet Sukker, vintageutsalg på Cafe Ni Muser, førjulsarrangementet Jul i Erkebispegården og det årlige «Jul på Spikern» i Atelier Ilsvika.

Vi tok turen til den gamle Spikerfabrikken i Nedre Ila hvor vertskapet i Atelier Ilsvika lokker med rikelig med julestemning både lørdag og søndag.

Fotograf Erik Børseth i Synlig Design og Foto er en av mange bedrifter som holder til i Atelier Ilsvika. Kollega og designer Birgit Rostad er representert med en rekke håndlagde produkter i papir på årets utgave av «Jul på Spikern».

Det første som møtte oss var rommet med eget brukt- og retromarked.

Lokaler som til daglig står tomme var nå fylt med glasstøy, retroporselen, teakbestikk og andre godbiter for den med interesse for norsk design.

I tillegg har det dukket opp en egen liten pop-up butikk med retro design og vintageklær, hvor kunstner Anita Wollamo har laget sitt eget utsalg i hjørnet av rommet.

Produktdesigner Ragnhild Haugum har en helt spesiell interesse for og kunnskap om norsk design og byr på retroservise, glass, teakbestikk og andre vintage-godbiter fra kjente norske designklassikere.

I det som til daglig er et kreativt kollektiv for kunstnere, arkitekter, designere og andre kulturbaserte næringer var rommene i arbeidsfellesskapet for anledningen gjort om til utstilling, salgsbord og kafe.

–Vi satser som vanlig på lokalproduserte varer, håndverk, kunst og design, og har invitert en rekke eksterne bidragsytere i tillegg til det vi selv har å by på, forteller Birgit Rostad og Ragnhild Haugum.

De er begge en del av atelierfellesskapet som huser mer enn 30 små og større bedrifter innen de kreative næringene i byen.

De to designerne har også siden starten vært primus motor for det årlige julemarkedet i den gamle Spikerfabrikken.

En av de som har tatt turen hit denne lørdagen er Trude Riksheim. Sammen med to kolleger fra NTNU er hun idag på bytur og har vært innom både på DIGS og Cafe Ni Muser tidligere på dagen.

De er alle enige om at utvalget er stort og de potensielle julegavene mange. Men at det er noe spesielt med akkurat dette markedet.

For Trude Riksheim har designinteressen alltid vært stor og i ukene før jul prøver hun å få med seg de markedene som har fokus på retro og vintage.

– Dette er det fineste julemarkedet i byen, ingen steder er så gjennomført som dette, sier Trude Riksheim.

«Jul på Spiken» fortsetter søndag med levende musikk og underholdning for barna.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre