Foreslår påbud om munnbind i Trondheim

Nyheter: Formannskapet i Trondheim skal torsdag vurdere å stramme inn koronatiltakene i kommunen. Det siste døgnet er det registrert 68 nye smittetilfeller.

Høy smitte

Smittetallene i Trondheim har den siste tiden vært så høye at politikerne i kommunen torsdag skal vurdere å stramme inn koronatiltakene.

Det siste døgnet er det registrert 68 nye smittetilfeller i kommunen, én mindre enn dagen før. I tillegg har kommunen 78 positive svar på hurtigtester som nå skal følges opp med PCR-tester.
Kommunen opplyser at den største andelen av de nye positive er knyttet til studentmiljøet. Blant de positive er det også mange barn og ungdom i skolealder.

Vurderer munnbindpåbud

På grunn av de høye smittetallene skal formannskapet i kommunen torsdag ta stilling til forslag om ny koronaforskrift. I forslaget fra kommunedirektør Morten Wolden foreslås det påbud om bruk av munnbind for alle over 12 år på offentlig transport og innendørs i offentlige lokaler der enmetersregelen ikke kan følges.
Det skriver flere medier, blant annet NRK og Adresseavisen.

Det foreslås også at serveringssteder/skjenkesteder skal registrere alle kunder ved ankomst, samt en sterk anbefaling om at arbeidsgivere legger til rette for at ansatte som må bruke kollektivtransport til og fra jobb, kan jobbe hjemme så langt det er mulig.

Kan videreføre dagens anbefalinger

Videre foreslås det at dagens anbefalinger om å begrense antall sosiale kontakter til ti personer i uka videreføres. Det samme gjelder anbefalinger om å holde minst to meter avstand for alle som trener på treningssenter, samt bruk av munnbind i drosje – både for sjåfør og passasjer over 12 år.

Formannskapet i Trondheim starter sitt møte klokken 12 torsdag