Foreslår bytog slik at du kan drikke øl på Solsiden og ta tog til Lerkendal

Nyheter: Det svenske jernbaneselskapet SJ presenterer planer for et eget «bytog» i Trondheim.

Ruta som jernbaneselskapet ser for seg passer blant annet til St. Olavs hospital, NTNU Gløshaugen, Lerkendal og Solsiden. Med en togavgang hvert 15–20. minutt:

annonse: 

Blir mindre fremkommelig med bil

– Stengte gater flere steder vil gjøre det mindre framkommelig med bil framover. Toget har en egen trasé allerede, sier Steinar Olsen i SJ til Adresseavisen.

Flere politikere er positive til det nye forslaget:

– Dette er noe vi vil jobbe for å få utredet og finansiert. Sammen med SJ skal vi gå i bresjen for å få en avklaring rundt det, sier Trondheims påtroppende ordfører, Kent Ranum.

Togtraseen passerer viktige arbeidssteder som St. Olav og Gløshaugen, som ligger en kort spasertur fra henholdsvis Lerkendal og Marienborg. Olsen sier til Adresseavisen at et bytog vil være en god løsning også ved store arrangementer som fotballkamper og konserter:

– Nå får vi plattform på begge sider på Skansen stasjon. Trondheim Spektrum mangler parkeringsplasser, men det er bare å gå over brua, så er man der, sier han til avisa.

I presentasjonen av prosjektet nevnes også Neon-festivalen og utendørsscenen på E. C. Dahls-tomta, som ligger nært Lademoen stasjon.