Foreldrepar siktet for drap på baby: Moren klarer ikke å forstå hva som er hendt

Nyheter: Politiet har siktet et foreldrepar i 30-årene fra Sunnmøre for drap på parets fem måneder gamle baby, som døde i slutten av juli.

annonse fra Renhold24: 

På tide å bytte renholdsfirma? Sjekk om det du bruker i dag holder mål

Politiet i Møre og Romsdal har siktet et foreldrepar i 30-årene fra Sunnmøre for drap på parets fem måneder gamle baby, som døde i slutten av juli.

Foreldreparet ble etter dødsfallet siktet for vold i nære relasjoner. Deretter ble siktelsen utvidet til grov mishandling. Nå er siktelsen utvidet til å gjelde drap eller medvirkning til drap.

– På bakgrunn av en samlet vurdering av de opplysningene som foreligger, har vi besluttet å utvide siktelsen, sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt, som har ledet etterforskningen.

I den samlede vurderingen inngår også den endelige obduksjonsrapporten fra St. Olavs hospital i Trondheim. Ulstein sier ingenting om hva obduksjonsrapporten mener er dødsårsaken.

– Hun klarer ikke å forstå det

– Selv om etterforskningen har vært omfattende, har vi fortsatt flere ubesvarte spørsmål. Videre etterforskning av saken vil fortsatt ha høyeste prioritet, sier Ulstein.

Politiet har fått bistand fra Kripos i etterforskningen. Politiadvokat Ulstein opplyste i september at begge foreldrene er avhørt flere ganger, men at ingen av dem har erkjent straffskyld.

Advokat Axel Lange, som representerer moren, sier til NRK at siktelsen er en stor belastning for hans klient.

– Hun klarer ikke å forstå det, sier han på spørsmål om hva hun tror har skjedd med barnet.

Begge foreldrene ble pågrepet etter dødsfallet i sommer og slapp ut fra varetekt i slutten av oktober.