Denne uka startet prøveprosjektet med å lyssette bryggerekka ved Gamle Bybro, og Trondheim kommune har gått aktivt ut og bedt om tilbakemeldinger. Det får de i rikt monn:

Mia Fasting har leilighet i en av bryggene på Bakklandet og ble mildt sagt overrasket da hun fikk flombelysningen rett fleisen, bokstavelig talt.

– Jeg er ikke imot at de lyssetter bryggene og at de synes, men det må gjøres på en annen måte. Nå er det sånn at du kommer over brua og må stå i en spesiell vinkel for å unngå og bli blendet. Belysningen har ingen funksjon. Veldig mange av oss som bor her reagerer. Vi kan ikke leve med det blendende lyset inn gjennom vinduene våre, sier Fasting.

Mia Fasting er beboer på Bakklandet og reagerer på flombelysningen som ble skrudd på denne uka.
– Dette kommer jo i tillegg til at de legger ned Kalvskinnet skole og barnehager på Bakklandet. Vi får hybler i stedet for boliger – det er snart ingen leiligheter igjen for familier å bo i på Bakklandet. For meg virker det som om kommunen ikke har lyst til at det skal bo folk i dette området. Bakklandet blir bare en turistkuliss, sier Mia Fasting.
Felix Neira er beboer på Bakklandet og naboen til Mia Fasting. De bor i samme brygge som vender ut mot elva. Hans engasjement handler om mer enn bare lyssettinga:


– Jeg blir bare forbanna og jeg liker ikke prosjektet! Det er jo galskap at Trondheim kommune ikke har råd til å beholde barnehagen som er en stor del av historien i området, men heller bruker millionene på å pynte Nidelven! (Kongsgården barnehage ble stengt i sommer, red.anm).

Magnhild Lunde i Trondheim kommune samen med lysdesigner Stefan Maassner i Zenisk.

Prosjektleder Magnild Lunde ved Byplankontoret understreker at dette er et prøveprosjekt, og at det verken er planlagt, bestilt, finansiert eller vedtatt at det skal bli permanent ennå.

– Det vi gjør fram til søndag  er å teste ut hvordan vi dette kan gjøres på best mulig måte, og vi ønsker innspill og evaluering fra publikum.

Et eget spørreskjema er utarbeidet og finnes på nettsidene til Byplankontoret.

Også lysdesigner Stefan Maassen i Oslo-firmaet Zenisk, som har fått den tekniske lysjobben, var opptatt av å ta hensyn til naboer og beboere da vi møtte ham dagen før prøvebelysningen startet.

– Det vanskeligste med denne jobben er å få god kontroll på lyset og unngå blending. Dessuten har vi ikke fått adgang til alle de planlagte posisjonene, så vi må justere underveis.

Ifølge Magnild Lunde jobbes det nå med å finne løsninger på hvordan lyset skal monteres og treffe bygningene på en bedre måte.

PS. Saken oppdateres

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre