Foodora-streiken avsluttet – signerer tariffavtale

Nyheter: Den fem uker lange Foodora-streiken er over. Nå signerer Foodora tariffavtale. – Et gjennombrudd, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

I forrige uke ble streiken utvidet til også å gjelde Foodora-syklister i Trondheim:

– Først må jeg bare si, for en fantastisk gjeng dyktige syklister vi har i våre rekker, sier Eggum.

– Jeg gratulerer dem med å ha fått gjennomslag i kravet om tariffavtale. At Foodora i dag signerer tariffavtale setter en helt ny og viktig standard i fremtidens arbeidsliv, sier lederen i Fellesforbundet.

Partene kom til enighet klokken halv to natt til fredag, etter 14 timers mekling, ifølge FriFagbevegelse.

Sykkelbudene har de siste årene organisert seg i Transportarbeiderforbundet, som nå er en del av Fellesforbundet. Kravet om tariffavtale ble sendt før sommeren.

Da Foodora og Fellesforbundet møttes til mekling 19. august ble de ikke enige. Dagen etter gikk 102 sykkelbud ut i streik, og siden ble flere tatt ut.

200 i streik

Da partene kom til enighet var nærmere 200 syklister tatt ut i streik.

– Når en konflikt går over en måned tar det selvsagt på. Vi har kjent styrke og motivasjon i den massive støtten streiken har fått, nå skal vi feire, sier sekretær Bjørn Jonassen i Fellesforbundet.

Foodora er en matleveringstjeneste der sykkelbud henter bestilt mat hos restauranter og kjører det ut til kundene. Sykkelbudtjenesten leverer mat fra restauranter hjem til kunder i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand.