Selskapene ber passasjerene møte opp som normalt

Nyheter: Ingen av de berørte flyselskapene i den pågående streiken tror at passasjerene vil bli rammet lørdag. De ber kundene møte opp som normalt.

31 flyteknikere gikk lørdag morgen ut i streik etter at NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) ikke klarte ikke å bli enige i meklingen.

Disse rammes

Det rammer i første omgang SAS, Widerøe og Norwegian, men ikke passasjerene i stor grad – foreløpig.

Widerøe opplyser til NTB at passasjerene skal møte som normalt, med mindre de har fått beskjed om noe annet.

– Det kan komme driftsforstyrrelser utover dagen og helgen, slik at man er forberedt på det. Men i utgangspunktet planlegger vi for trafikk som normalt, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll.

Flyr ikke berørt

Norwegian sier at kundene foreløpig ikke behøver å gjøre noe nå.

– Vi oppfordrer våre kunder til å vente på informasjon fra oss. Vi vil kontakte dem som blir berørt. Vi vil også oppdatere våre nettsider om streiken, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Flyselskapet Flyr er ikke berørt av streiken ettersom de ikke har ansatte som er organisert i NFO.

Trappes opp mandag

SAS opplyser at ingen av deres passasjerer blir berørt av streiken lørdag.

– I dag blir ingen passasjerer påvirket av streiken. Hvordan det blir fremover, må vi komme tilbake til, men alle passasjerer som blir berørt, vil få beskjed fra oss, sier Anna Sandell i kommunikasjonsavdelingen i SAS til NTB.

Allerede mandag blir streiken utvidet med ytterligere 75 flyteknikere. Da vil rundt en firedel av flyteknikerne organisert i NFO streike.

(©NTB)

[email protected]