Flere tenåringer fengslet for frihetsberøvelse i Trondheim

Nyheter: Tre tenåringer ble torsdag varetektsfengslet i to uker, siktet for frihetsberøvelse i Trondheim. Fra før er en ung mann varetektsfengslet i samme sak.

En gutt under 18 år ble i Trøndelag tingrett onsdag varetektsfengslet i en uke, siktet for frihetsberøvelse. Torsdag ble ytterligere tre tenåringer varetektsfengslet, siktet for frihetsberøvelse i samme sak. Alle tre ble varetektsfengslet i to uker, med fullstendig isolasjon den første uken, skriver Nidaros.

17-18 år

Retten mener det er «nærliggende fare» for at mennene forspiller bevis dersom de ikke holdes fengsles.

– De har ikke tatt særlig stilling til straffskyld, sier politiadvokat Bente Bøklepp til Adresseavisen.

Så langt er fire menn i alderen 17 til 18 år pågrepet og siktet for frihetsberøvelse i saken. Politiet opplyser at de mener flere personer er involvert i saken og at det ligger an til flere pågripelser.

– Vi tror vi skal få pågrepet alle som hadde noe med dette å gjøre, sier politiadvokaten.

Det ble onsdag kjent at politiet natt til tirsdag hadde slått til mot en adresse i Trondheim. Da ble flere personer pågrepet i det som beskrives som et kriminelt miljø. Politiadvokaten har tidligere fortalt at personen som politiet mener er utsatt for frihetsberøvelse, er en ung mann. Han ble ikke fysisk skadd.

Saken startet da et vitne så en ung person, som er den fornærmede i saken, bli dyttet inn i en bil. Vedkommende tok da kontakt med politiet.