Flere tekstlikheter i helseministerens masteroppgave

Nyheter: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols masteroppgave fra 2021 har flere passasjer som er identiske med andre akademiske oppgaver, melder VG.

VG har gjennomgått Kjerkols masteroppgave. Helseministeren fra Arbeiderpartiet avviser overfor avisen at det dreier seg om kopi av tekst.

annonse

– Ikke kopi

– Tema for vår masteroppgave, vår drøfting, funn og konklusjoner, er om noe annet enn masteroppgavene det vises til. Dette er altså ikke kopi av tekst fremstilt som egne funn og konklusjoner. Imidlertid kan det være formuleringer i oppgaven som burde hatt tydeligere henvisninger. Dette ser vi at vi kunne gjort bedre i vår besvarelse, skriver hun i en epost til VG.

NTB har vært i kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet lørdag. De viser til kommentarene Kjerkol har gitt til VG.

– VG viser til beskrivelser av metode og forskningslitteratur om metode i vår masteroppgave som er sammenfallende med beskrivelser i andre oppgaver. Det er ikke så overraskende all den tid oppgavene bygger på de samme teoriene og metodene, skriver Kjerkol.

Kjerkol skrev sin masteroppgave i 2021, samme år som hun ble helseminister, sammen med en medstudent.

Fredag kveld gikk Sandra Borch (Sp) av som forsknings- og høyere utdanningsminister etter at E24 avdekket at deler av hennes masteroppgave var kopiert fra andre akademiske tekster.

(©NTB)