Flere alvorlig koronasyke enn antatt overlever

Nyheter: Langt flere pasienter i respirator overlever, mens helsepersonell sjelden blir smittet på intensivavdelingen.

Det er så langt erfaringene fra Ahus.

Før koronakrisen inntraff, regnet legene med at opptil fire av ti pasienter på respirator ville dø. Men til nå har langt flere overlevd, sier seksjonsoverlege Vibecke Sørensen ved Akershus universitetssykehus (Ahus) til VG.

– Foreløpig går det vesentlig bedre for respiratorpasientene enn dette anslaget. Og det går vesentlig bedre enn det vi selv hadde forventet, sier hun.

Ahus har flest koronapasienter i Norge. Torsdag var 60 pasienter innlagt, 23 av dem på intensivavdeling og 16 i respirator, opplyser sykehuset på sine nettsider. Ifølge NTBs oversikt har sykehuset så langt opplevd tre koronadødsfall.

Onsdag var i alt 325 koronapasienter innlagt på sykehus i Norge.

Også ved Rikshospitalet i Oslo har det så langt vært få dødsfall, opplyser overlege Jon Henrik Laake ved intensivavdelingen.

– Det er grunn til å glede seg, selv om det er for tidlig å konkludere med hvor stor andel av dem som er smittet med viruset, som vil overleve på intensivavdelingene i tiden fremover, sier han.

I tillegg fører gode smittevernrutiner til at få ansatte blir smittet.

– Vi ser veldig lite smitte blant de ansatte på Ahus. Her på intensiven har vi ikke fått noe smitte blant personalet, sier Sørensen

(©NTB)