Med The Sugarhill Gang (US), Beach Fossils (US), Doffs Poi, JFDR (ISL) og Hkeem + Temur byr festivalen på alt fra hip hopens stamfedre til lavmælt, islandsk pop.

The Sugarhill Gang gjorde i sin tid hip hop til allemannseie med låta «Rappers Delight», og har spilt sammen siden åttitallet.

The Sugarhill Gang (US) gjorde i sin tid hip hop til allemannseie med låta «Rappers Delight». Sannsynligheten er stor for at du på et eller annet tidspunkt har hørt eller danset til rappernes reportoar, om det var da på åttitallet eller etter comebacket. Nå kan du danse til The Sugarhill Gang i Trondheim! skriver Pstereo  i sin omtale av bandet.

Låta «Rappers Delight» ble av av Rolling Stone magazine kåret som den nest beste og mest inflytelesrike utgivelsen noensinne.

Amerikanerne gjorde comeback i 2016, og har siden levert kritikerroste konserter verden over.

–Sannsynligheten er stor for at du på et eller annet tidspunkt har hørt eller danset til disse rappernes repertoar, og nå kan du danse til The Sugarhill Gang på Marinen, det kommer til å bli litt av en fest, sier Aasli.

JFDR er et soloprosjekt signert det islandske talentet Jófríður Ákadóttirs.

Debutskiva «Brazil» er bergtagende uten å bygge på det storslåtte, og innimellom minimalistiske komposisjoner og mild instrumentering er det Ákadóttirs stemmeprakt som tar det meste av oppmerksomheten, heter det i pressemeldingen fra festivalen.

–Til tross sin unge alder har selveste Björk referet til henne som sin inspirasjonskilde, og det sier jo ganske my, forteller Aasli.

Indierock og galskapsjazz

Amerikanske Beach Fossils sørger ifølge Aasli for lo-fi indierock på årets festival.

–De har en kjærkommen egenart og autentisk nostalgi skal og byr på låtkomposisjoner som er fullstendig oppslukende og tilbakelent på en og samme tid, forteller bookingsjefen.

Aasli er også glad for at de kan presentere noen unge, lovende og lokale band.

Bandet Doffs Poi har sitt opphav fra jazzlinja i Trondheim, og gyver løs i en krysning av synthpop og galskapsjazz, heter det i pressemeldingen.

–De har allerede rukket å gå ut sitt debutalbum «Dictionary Songs» og kjennetegnes av et frenetisk trommedriv med tunge synther og en skarp, målbevisst stemmeprakt, forteller Aasli.

Den skamløse trioen Doffs Poi gyver løs i en krysning av synthpop og galskapsjazz. Bandet har sitt opphav i jazzlinja i Trondheim, og forener på debutalbumet «Dictionary Songs» et frenetisk trommedriv med tunge synther og en skarp, målbevisst stemmeprakt, skriver Pstereo i sin omtale av bandet.

Han ser frem til at flere festivalgjengere skal få bli bedre kjent med den lokale trioen.

–Doffs Poi har boblet lenge i musikkmiljøet i Trondheim. Flere av musikerene i bandet har utmerket seg i flere bandsammenhenger. Bandet består av Mia Marlene Berg, Oscar Grönberg og trommeslager Tomas Järmyr som nylig ble rekrutert inn i Motorpsycho, forteller Aasli.

Hkeem + Temur er en ung duo som snart runder 13 millioner avspillinger av låta «Fy faen».

Raplåta har tatt både Norge og verden for øvrig med storm, og nå har du muligheten til å danse løs til årets banger på Pstereo.

–Duoen har formelig eksplodert den siste måneden, mye takket være suksessen som kom etter at de fikk beste sendetid i en episode av SKAM, forteller Aasli.