Grammy-nominert for produksjon med TSO og Trondheim Vokalensemble

Nyheter: Lydguruen Morten Lindberg erGrammy-nominert igjen – og i år hele fire ganger. En av nominasjonene er for en produksjon med Trondheim Symfoniorkester og Trondheim Vokalensemble. Stargate er også nominert.

Produsenten og teknikeren har i 2017 blitt nominert to ganger i klassen for beste surroundalbum, høster én nominasjon i klassen for best produserte klassiske album – og runder av med å bli nominert som beste produsent for klassisk musikk.

I sistnevnte gjeve klasse skal Lindberg blant annet kappes med den svært profilerte ECM-sjefen Manfred Eicher, melder Aftenposten, som noterer seg at Morten Lindberg siden 2006 er blitt personlig Grammy-nominert utrolige 24 ganger. Selskapet hans, 2L, er nominert i alt 32 ganger.

Enda mer utrolig: Han har aldri vunnet en eneste pris. Nå strømmer lykkønskninger – og løfter om kryssede fingre for at nå, endelig, inn på Facebook.

Albumene Lindberg er nominert for, er «Ståle Kleiberg: Mass for Modern Man» med Trondheim Symfoniorkester/Eivind Gullberg Jensen/Trondheim Vokalensemble og «So Is My Love» med Ensemble 96 & Nina T. Karlsen.

De inngår også i det større feltet som løfter ham frem i den gjeve produsentklassen.

Stargate er nominert for tredje gang til en Grammy-pris, denne gang sammen med Julia Michaels og låten «Issues» i Song of the Year-kategorien.

Flere norske navn dukker opp som bidragsytere enten på sang eller skriving på Grammy-nominerte utgivelser, blant dem Anders Frøen, Cashmere Cat, Anna of the North