Festivaler over hele landet melder om storstilt billettsvindel

Nyheter: Store festivaler har fått hundretalls meldinger om bedragerier og svindelforsøk. Mange med falske billetter blir stående utenfor festivalgjerdene.

NRK har vært i kontakt med Øyafestivalen, Trevarefest, Palmesus og Vinjerock, som alle melder om at de har opplevd mye svindel i sommer.

– Vi fikk hvert fall 50 henvendelser om svindel. Halvparten av disse er blitt svindlet, mens resten melder fra om det, sier salgssjef for Vinjerock Carl Frithjof Tidemand-Johannessen.

– God mengde henvendelser

Neste uke starter Øyafestivalen i Oslo. PR-sjef og koordinator Jonas Prangerød forteller at de opplever at mellom 100 og 200 billetter blir forfalsket årlig.

– Allerede tidlig i sommer fikk vi en god mengde henvendelser. Jeg reagerte på at sommeren begynte med såpass mange, og jeg har sett mye av det i sosiale medier, sier Prangerød.

Avdelingsleder og førstestatsadvokat Anna Haugmoen Mo i Økokrim forteller at pengene man bruker på falske billetter, som oftest vil være tapt selv om hendelsen anmeldes.

– Vi fører ingen statistikk på det, men nå på sommeren ser vi en oppblomstring innen billettsvindling, sier hun til NRK.

Tidligere i sommer skrev flere medier om en 23 år gammel mann fra Sandnes som ble etterforsket for salg av titalls festivalpass som han ikke eide, til Palmesus-festivalen i Kristiansand.

(©NTB)