Ina Hetling (26) har denne høsten startet opp ferskvareforretning «Færsk» i underetasjen på Byhaven.

Her får du mange ulike delikatesser innen kjøtt og fiskeprodukter, og den tørrmodna ribba fra Trondheim Slaktehus som mange byfolk sto i kø for å skaffe seg i fjor.

– Men skal du ha den til jul, må du skynde deg, det er ikke sikkert vi får inn nok til å dekke hele etterspørselen, for den er stor! forteller Ina Hatling, innehaver og daglig leder av Færsk i Byhaven.

Savnet slakteren

Tørrmodnet kjøtt blir stadig mer populært, noe Ina har notert seg.

– Vi kan ikke konkurrere med de store kjedebutikkene , så da må vi spesialisere oss på andre produkter, innrømmer Ina.

Stadig flere har funnet veien til den nye ferskvaredisken, kanskje særlig etter at både Mathallen og Fiskhallen er forsvunnet ut av bybildet.

Færsk – Byhaven from Trondheim24 on Vimeo.

-Vi har merket en viss pågang, men jeg tror det handler om at kundene også vil vite hvor produktene kommer fra, hvem som har produsert dem og ikke minst ønsker de å prøve noe nytt, forteller Ina.

-Dessuten er det jo mange som har savnet en slakter i byen, legger hun til.

Det lille ekstra

Valget av Byhaven var ikke tilfeldig.

– Det er en voksen kundegruppe her, samtidig som det er mange ulike butikker på senteret, så vi møter egentlig alle i ulik alder fra 20 og opp til pensjonistalder, sier Ina.

Særlig nå når det er jul er det mange som handler litt ekstra godsaker til høytiden.

– Men vi håper jo at folk setter pris på at vi er her ellers i året også, oppfordrer hun med et smil.

Byhaven er i  ferd med å etablere seg som et matsenter med mange ulike butikker innen mat og drikke og delikatesse.

– Vi tilbyr det lille ekstra, og føler at vi passer godt inn sammen med de andre som også liker det samme som oss, nemlig god og ordentlig mat, avslutter hun.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!