Ina Hetling (26) har denne høsten startet opp ferskvareforretning «Færsk» i underetasjen på Byhaven.
Her får du mange ulike delikatesser innen kjøtt og fiskeprodukter, og den tørrmodna ribba fra Trondheim Slaktehus som mange byfolk sto i kø for å skaffe seg i fjor.
– Men skal du ha den til jul, må du skynde deg, det er ikke sikkert vi får inn nok til å dekke hele etterspørselen, for den er stor! forteller Ina Hatling, innehaver og daglig leder av Færsk i Byhaven.
Savnet slakteren
Tørrmodnet kjøtt blir stadig mer populært, noe Ina har notert seg.
– Vi kan ikke konkurrere med de store kjedebutikkene , så da må vi spesialisere oss på andre produkter, innrømmer Ina.
Stadig flere har funnet veien til den nye ferskvaredisken, kanskje særlig etter at både Mathallen og Fiskhallen er forsvunnet ut av bybildet.
Færsk – Byhaven from Trondheim24 on Vimeo.
-Vi har merket en viss pågang, men jeg tror det handler om at kundene også vil vite hvor produktene kommer fra, hvem som har produsert dem og ikke minst ønsker de å prøve noe nytt, forteller Ina.
-Dessuten er det jo mange som har savnet en slakter i byen, legger hun til.
Det lille ekstra
Valget av Byhaven var ikke tilfeldig.
– Det er en voksen kundegruppe her, samtidig som det er mange ulike butikker på senteret, så vi møter egentlig alle i ulik alder fra 20 og opp til pensjonistalder, sier Ina.
Særlig nå når det er jul er det mange som handler litt ekstra godsaker til høytiden.
– Men vi håper jo at folk setter pris på at vi er her ellers i året også, oppfordrer hun med et smil.
Byhaven er i ferd med å etablere seg som et matsenter med mange ulike butikker innen mat og drikke og delikatesse.
– Vi tilbyr det lille ekstra, og føler at vi passer godt inn sammen med de andre som også liker det samme som oss, nemlig god og ordentlig mat, avslutter hun.