Fem opplevelser på campingtur i Kristiansand

Nyheter: Skal du på campingferie i sommer og ønsker noen gode tips på hva du kan gjøre når du er i Kristiansand? Her kommer 5 tips til anbefalte opplevelser og turer du kan gjøre når du er på campingtur.

Sørlandsbyen har en rekke flotte opplevelser, både sentrumsnært og litt mer landlig. Her kan du finne mer informasjon om camping Kristiansand har å by på.

Tømmerenna

Ved Steinsfossen i Vennesla finner du den originale tømmerenna som er hele 4 kilometer lang. Dette er et svært populært turmål både for lokale og tilreisende. Tømmerrenna er den eneste av sitt slag i Norge, og innehar fortsatt mye av det originale tømmeret selv om deler har blitt restaurert.

Dyreparken

Den kjente og kjære dyreparken i Kristiansand tar hvert år imot gjester fra fjern og nær. Parken har et aktivt aktivitetsområde på sommerstid, eget badeland, og huser 123 ulike dyrearter fra hele verden. Du kan gå på stier sammen med dåhjort, se på mating av løvene, og se kjendis-sjimpansen Julius på nært hold. Her kan du oppleve Torbjørn Egners Kardemomme By, og treffe Tante Sofie og de tre røverne. Du kan til og med treffe Kaptein Sabeltann og hans menn i Kaptein Sabeltanns verden når du er på campingferie via Mol Travel.

En liten gutt følger spent med på kaptein Sabeltanns skute «Den sorte dame» i sjørøverlandsbyen Abra havn i Kristiansand.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kilden

Ønsker dere et litt annet kulturinntrykk har det vakre konsert og teaterhuset Kilden en rekke forestillinger gjennom året. Dette spesielle bygget stod ferdig i 2012 og har blitt belønnet for de innovative og byggetekniske løsningene. Tilbudet fra Kilden inkluderer alt fra spennende teaterforestillinger til vakre musikalske innslag.

Kilden kulturhus. Foto: Marianne Løvland / NTB

Kvadraturen

Den vakre sommerbyen har en rekke tilbud å by på i selve Kvadraturen. Her er det lett å finne frem, og et godt kollektivtilbud. Byens senter har en rekke butikker med alt fra små nisjer til store kjeder, og mange gode kaféer, restauranter og barer. Går man helt ned til enden av gågata Markens Gate finner man strandpromenaden som ender i selve bystranda der man kan sole seg på gressplenen og bade fra stranden.

Aquarama

Badelandet i Kristiansand sentrum byr på en rekke spennende og beroligende aktiviteter. Her kan de yngste boltre seg i badebassenget, eller prøve å slå dagens rekord i de fartsfylte skliene. De kan også forsøke seg på surfing, eller nyte det fine været i utendørsbassenget. Aquarama har også en egen spaavdeling som byr på en rekke forskjellige behandlinger og bad for å roe både kropp og sinn.