Geir Barstad, sjefen for  Café Ni Muser er ikke helt som andre alle andre kaféeiere. Ikke er han spesielt filmintressert heller. Men å lage god stemning, det er han opptatt av.

Hele denne uka gir han bort gratis tapas til de som viser frem kinobilletten sin.

– Dette er min måte å gi noe tilbake til byen, jeg synes Trondheim fortjener det, og når vi har en stor filmfestival i byen er det viktig å skape den rette festivalstemningen, forteller Geir Barstad.

Gratis utekino på lørdag

Barstad regner med å få mange gjester i løpet av den seks dager lange festivalen som starter idag.

Han får et anerkjennende smil fra festivaldirektør Silje Engeness i Kosmorama.

Hun er veldig glad for at Kosmorama i år har fått med seg mange nye samarbeidspartnere.

– Vi merker at flere bedrifter i byen viser et stadig økende engasjement for festivalen, og det er jo gledelig at vi sammen kan lage en større festival!

Samarbeidet med Ni Muser startet allerede i desember i fjor, da festivalen inviterte til utendørskino med visning av «Alene Hjemme» på storskjerm i bakgården.

Storfilmen «Jurassic Park» av Steven Spielberg er den eneste utekinovisningen under årets utgave av Kosmorama. Filmen vises i bakgården på Café Ni Muser. Foto: Kosmorama

Nærmere 900 gjester var innom kafeen i løpet av denne desemberkvelden.

– Det er jo det som er en hver kafedrivers store ønske, nemlig å ha gjester på besøk, og da er det bare hyggelig å kunne få være en del av en så populær festival.

Les også: Stor suksess med utendørs kino

Til helgen gjentar de suksessen med utekino. Også det helt gratis og åpent for alle.
Hvorfor gjør dere dette?
– Det er filmfestival bare en gang i året og når Troondheim Kino attpåtil feirer 100 år i år følte vi at vi ville være med å bidra på vår måte, sier Barstad med et forsiktig smil.
Les mer om årets utekino: Jurassic Park
 – Vi vet at festival er en veldig sosial opplevelse og at film på festival byr på et fellesskap, og i fine omgivelser blir film ekstra magisk!

Ifølge henne har mange festivalgjengere etterlyst nettopp Jurassic Park da det ble klart at dinosaurer er tema under årets Kosmo Kids, som er festivalens årlig barneprogram.

Hvorfor utekino i mars, Silje Engeness?

– Kosmorama er jo kjent for å vise film på overraskende steder, og erfaringsmessig kan jo trøndere å kle seg, hvis de bare får tenkt seg om! sier Engeness.

– Dessuten har vi sansen for å ha noen gratis aktiviteter hvert år under festivalen, dette skal være en morsom aktivitet for alle aldre, og et fint tilbud til familier, legger festivaldirektøren til.

Populær kulturkafé

Med eget konditori i kjelleren og et stadig med populært frokost-tilbud, går Barstad nå nye veier for å få enda flere til å bruke den tradisjonsrike kulturkafeen i Bispegata.

Les også: Denne kaféen i Midtbyen vil lage byens beste frokost

Ikke bare ligger de rett over gata for den 100 år gamle kinobygningen.

Geir Barstad har lang fartstid som kjøkkensjef både ved Rica Nidelven og Britannia hotell.

Kafeen har siden starten i 1991 samlet kulturinteresserte trondhjemmere og vært en møteplass for de som er ekstra interessert i musikk, litteratur og film.

Barstad tok over i 2016 og har de siste to årene bygget videre på suksessformelen til den 27 år gamle kafeen. Men  har hele tiden vært bevisst på at de også måtte tilføre noe nytt.

– I tillegg til frokost, gode kaker og egenprodusert bakverk ønsker vi at flere også skal oppdage menyen vår, vi er jo et spisested som har et bredere tilbud enn andre kafeer, forteller Barstad.

Konditor Dan Anders og Marte fra Cafè Ni Muser er klare til å servere 800 kakestykker på Prinsen kino når Trondheim Kino markerer sitt 100 årsjubileum kl 1700 tirsdag ettermiddag.

Men først skal de servere 800 marsipankakestykker i anledning Trondheim Kinos 100 årsjubileum under festivalåpningen tirsdag.

– Det blir en prøvelse å få den rekordstorekaka ut av huset her og over gata til Prinsen, men det skal bli en opplevelse å komme i gang, avslutter Geir Barstad ved Café Ni Muser.