«Fantastisk fruktighet, kremete munnfølelse og en nydelig humle. Dette er et av de beste ølene jeg har smakt på lenge»

Nyheter: Ukens to øl: Hogna Misty Mountain Hops og Misty Mountain Tops

Foto: Lasse Berre/Tommy Holen Helland

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av mat, drikke og restaurant støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Denne uken klarte jeg ikke å velge kun ett øl å anbefale, så da ble det to. De to ølene er naturlige å sammenligne da de inneholder mye av de samme råvarene. Den vesentlige forskjellen er at det ene ølet finner du på Vinmonopolet og det andre på velassorterte dagligvarebutikker.

I disse to ølene har Hogna Brygg brukt malt fra Bonsak Gårdsmalteri i Skogn. Malteriet har vært i drift et par år, og malter eget korn på egen gård. Bonsak er et av 3-4 malterier i Norge, og var det andre som startet opp i Norge. De produserer flere typer malt, og den beste maltypen de har er Fairytale. Dette en meget fruktig maltsort som passer ypperlig i fruktige øl som for eksempel NEIPA og Session IPA.

Misty Mountain HOPS – Oat Cream Session IPA: 

Dette er et øl som har mye fruktighet og en lett bitterhet. Det er brukt bygg fra Bonsak som har en helt fantastisk fruktig «candy»-smak. Munnfølelsen er fyldig og litt kremete, med en lett bitterhet mot slutten. Dette er et øl som er perfekt for sene sommerkvelder, lett grillmat og kos!

Misty Mountain TOPS – New England IPA (NEIPA)

I mai-sleppet på Vinmonopolet nå i vår kom storebroren Misty Mountain Hops, Misty Mountain Tops. Dette ølet har det dobbelte av alt – fantastisk fruktighet, kremete munnfølelse og en nydelig humlesammensetning. Dette er et av de beste øla jeg har smakt på lenge.
Det er mye snakk om både Monkey Brew fra Trondheim og Salikatt Bryggeri fra Stavanger når det gjelder denne ølstilen, men jeg vil slå et slag for Hogna, lokalisert på Kotsøy – Norges varmeste sted.

Hva: Hogna Misty Mountain Hops
Prosent: 4,7%
Forpakning: 0,44l boks
Pris: 59,90 – 64,90 pluss pant
Hvor: Gulating Ølutsalg, Dagligvarer med godt utvalg.

Hva: Hogna Misty Mountain Tops
Prosent: 6%
Forpakning: 0,44l boks
Pris: 79,90 pluss pant
Hvor: Vinmonopolet