Familie til drapsoffer søker opphold i Norge etter siste farvel på Havstein

Nyheter: Seks familiemedlemmer har søkt om opphold etter å ha reist til Trondheim for å ta et siste farvel med afghanske Reza Alizada, som ble drept i september.

Reza Alizada var ett av ofrene i dobbeltdrapet som skjedde i en bolig for asylsøkere i Trondheim sentrum 17. september. Han ble gravlagt mandag på Havstein.

Familiens bistandsadvokat opplyser til Adresseavisen at de har søkt om opphold fordi de ikke tar sjansen på å dra tilbake til Tyrkia uten papirer.

Fratatt dokumenter

– Onsdag reiste hele familien til Oslo, og derfra skulle de reise videre til Tyrkia. Men det viste seg at det ikke var så enkelt. Da de kom fra Tyrkia ble de fratatt sine dokumenter, og vi fikk indikasjoner på at det ikke var så lurt å sende dem tilbake som planlagt, sier han.

Mens mor, far og fire søsken kom til Trondheim på sjudagers besøksvisum forrige onsdag, kom storebroren Qasem (19) fra Tyskland noen uker tidligere. Bistandsadvokaten sier at det er uvisst hva som ville skjedd dersom familien dro tilbake til Tyrkia.

– Men alle hadde garantert blitt stoppet i Istanbul, og den risikoen tok ikke de seks familiemedlemmene. For storebror er det ikke noen trøbbel, han reiser tilbake til Tyskland, sier Widerøe.

(©NTB)