Sammen med over 30 organisasjoner arrangerte Julie Instad Hole fra AUF mandag kveld et fakkeltog for å vise sin støtte til den sterkt omdiskuterte utsendelsen av de såkalte oktoberbarna.

– For en måned siden var over tusen ungdommer på Torvet for å vise sin støtte til Abassi-familien.Nå samles vi igjen til en enda større markering for å gi et klart signal til våre politikere: Stopp returene! sier Julie Indstad Hole.

Fakkeltog på Torvet from Trondheim24 on Vimeo.

Hun er glad for at så mange slutter opp om en så viktig sak, og krever at asylpolitikken i Norge må endres.

– Det er viktig å gi et tydelig signal til politikerne – den flyktningepolitikkken vi har idag er ikke human nok, den er altfor for streng og for urettferdig, sier Hole.

Grasrota i Trondheim

Hun og mange av de andre organisasjonene som deltok er inspirert av det store grasrotopprøret som startet på samme sted for en måned siden, da flere tusen ungdommer demonstrerte mot utsendelsen av den afghanske familien Abbasi.

Les også: Ingen framtid for meg og mine brødre i Kabul

– Dette grasrotopprører ble etterhvert så massivt at ledelsen i Ap måtte snu, men ennå er det mye som kan endres, understreker Hole.

Taibeh Abbasi holdt appell på Torvet mandag kveld.

For eksempel dekker ikke de nye reglene til utsendelse de som er over 18 år, som f.eks Taibeh og hennes familie.

Ifølge Hole er dette fakkeltoget bare starten på en større kamp som handler om å endre politikken i Norge enda mer.

– Vi er lei av å se at strenge og uverdige regler sender barn ut av landet, nå gir vi klar beskjed om at nok er nok! Listhaugs politikk vil vi ikke ha! sa Hole i sin appell før faklene ble tent og toget spaserte rolig gjennom sentrumsgatene i Trondheim.

Unge protester

Hun er særlig glad for å se det sterke engasjementet blant ungdommer i Trondheim.

– Det handler mye om at dette er personer de selv kjenner, men vi ser jo at det også er et stort engasjement fra andre skoler, sa Hole da hun ble intervjuet av Trondheim24.

Image with visual paralax effect

En vennegjeng fra Rosenborg ungdomsskole hadde møtt opp tidlig og sto langt fremme i det store folkehavet rundt scenen på Torvet.

Blant annet for å få med seg appellene til skuespiller Mads Bones, skoleelev Taibeh Abbasi og AUF-leder Jule Indstad Hole.

– Vi vil vise vår støtte til det vi mener er både urettferdig og uverdig, sa skoleelevene fra Rosenborg.

Image with visual paralax effect

Noen av medlemmen i Facebook-gruppa «En vakker verden» samlet seg på Torvet under kveldens fakkelaksjon.

Også en rekke andre vennegrupper, familier, arbeidskolleger, eldre og barn hadde møtt opp for å tenne lys for en politisk sak som vekker et stort engasjement i befolkningen denne høsten.

Fakkeltoget gikk ned Munkegata, bort Dronningensgt, opp Nordre gate og endte opp på Torvet der faklene ble slukket for denne gang.

Image with visual paralax effect