Eva Kristin Hansen slapp unna skattesmell

Nyheter: Eva Kristin Hansen (Ap) måtte gå av som stortingspresident på grunn av pendlerboligsakene. Men hun får ikke en skattesmell nå.

Skatteetaten har sendt varsel til stortingspolitikere som vil få skattesmell etter gjennomgang av pendlerboligsakene. Den tidligere stortingspresidenten er ikke blant dem som har fått et slik varsel, sier hennes advokat John Christian Elden til Aftenposten.

Ingen endringer

– Skattemyndighetene har gått gjennom alle pendlerspørsmålene hennes og konkludert med at hun har opptrådt helt korrekt og ikke fått noen skatteendringer. Saken er avsluttet fra skattemyndighetene, sier Elden.

16. november meldte Adresseavisen at stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) hadde hatt pendlerleilighet, samtidig som hun fra 2014 eide bolig sammen med mannen sin på Ski, bare 29 kilometer fra Stortinget. Hun hadde da folkeregistrert adresse i en leilighet eid av partifelle Trond Giske i Trondheim.

Først i 2017 meldte hun flytting til Ski og sa opp pendlerleiligheten. Skatteetatens gjennomgang handler om årene 2017 til 2020.