Europa-eventyret ute for RBK

Nyheter: Europa-eventyret ute for RBK  etter 1-5 sammenlagt mot Rennes

Slukket håpet

En tidlig Rennes-scoring slukket håpet om avansement i Europa Conference League tidlig for Rosenborg. De truet aldri franskmennene som avanserte med 5-1-seier.
Rosenborg tok imot Rennes i Trondheim med en stor oppgave foran seg etter 0-2 borte sist uke. Det franske laget viste at de hadde kontroll på avansementet og vant også bortekampen med 3-1.

Rosenborg møtte kort og godt et fransk lag som var bedre.

Etter fem minutter fant Rennes målet på Lerkendal da Romain Del Castillo sendte gjestene i ledelsen. Hjemmelaget ropte på offside, men fikk ikke gehør av dommer.

Fem minutter før pause lå ballen igjen i nettet for Rennes. Et hjørnespark fant hodet til Nayef Aguerd som stanget inn 2-0.

Etter en drøy time fikk Rosenborg straffe. Rennes-keeper Alfred Gomis misset i utboksingen og traff heller Noah Holm som gikk i bakken etter sammenstøtet. Stefano Vecchia satte ballen i mål.

Med ti minutter igjen kom avgjørelsen. Matthis Abline fikk ballen på sekstenmeteren og hamret ballen via André Hansen og i mål.

Tidligere RBK-spiller Birger Meling spilte 60 minutter for gjestene og var dermed med på å sende tidligere lagkamerater ut av Europa.

Trønderne maktet ikke å true Rennes mot slutten og er dermed ferdigspilt i europacupsammenheng for i år.