Etterforskningen er henlagt: Det har vært en krevende tid

Nyheter: Politiet har henlagt etterforskningen av tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen.

Dagbladet meldte om saken først. Hansen bekrefter dette i en SMS til NTB. Hennes advokat John Christian Elden opplyser at saken er henlagt som intet straffbart forhold.

– Dette er en helt klar frifinnelse av Hansen, der statsadvokaten både legger til grunn at hun har fulgt regelverket slik det måtte forstås og i samsvar med min oppfatning da hun ble tvunget til å trekke seg som stortingspresident i fjor, sier Elden.

Måtte gå av

Det var 16. november i fjor at Adresseavisen kunne melde at Hansen hatt en pendlerleilighet som hun fra 2014 eide bolig sammen med mannen sin på Ski, bare 29 kilometer fra Stortinget.

Skatteetaten har tidligere konkludert at Hansen heller ikke skylder skatt for saken som kostet henne vervet som stortingspresident.

– Svært lettet

Hansens forsvarer, advokat John Christian Elden, skriver i en epost til NTB at hans klient er fornøyd med utfallet.

– Eva-Kristin Hansen er svært lettet over at det nå er fastslått at hun aldri har krevd eller fått goder fra Stortinget som hun ikke hadde krav på, og at straffesaken mot henne nå er avsluttet som intet straffbart forhold, sier advokaten.

Han mener derimot at det har gått for lang tid før svaret kom.

– Henleggelsen kommer ett år for sent. Gjennom sine handlinger har påtalemyndigheten i praksis påvirket hvem som skal lede landet vårt da denne saken har hatt avgjørende betydning for Stortingets sammensetning og arbeidsform. Det er uheldig for demokratiet, sier Elden.

Eva Kristin Hansen.sier det har vært en krevende tid:

– Jeg mener det er veldig bra at Stortingets regler med ordninger blir diskutert. Det gjelder nivå på godtgjørelser, stortingshybler og andre goder. Vi som er valgt inn på Stortinget er folkets representanter og skal være for dem som har valgt oss, sier Hansen til NTB.

Hansen sier at det har vært en krevende periode.

– Jeg har i over ett år vært under et konstant press om Stortingets ordninger, blitt beskyldt for mye og har tidvis hatt en mediestorm som har vært svært krevende. Flere medier har hatt feilaktige oppslag om meg, som jeg mener bør følges opp, sier den tidligere stortingspresidenten.