14 nye tilfeller: Ber om at alle eritreere tester seg

Nyheter: Trondheim har hatt en økning av koronasmittede de siste dagene i forbindelse med to nye smitteutbrudd. Nå pågår det intens smittesporing.

Alle de smittede har milde sykdomsforløp. Kommunen har gjennomført 1.281 tester de siste tre dagene.

Mandag kveld opplyser kommunen at det pågår intens smittesporing i forbindelse med to nye utbrudd.

To utbrudd

Det ene utbruddet berører byens eritreiske miljø der til sammen åtte personer så langt har fått påvist smitte. Her har smittevernkontoret et tett samarbeid med ressurspersoner i miljøet og jobber sammen med representanter for ulike menigheter og grupper for å kartlegge situasjonen og spre informasjon.

Nå ber kommunen om at alle eritreere i Trondheim tester seg. Det anslås at 600–700 personer har fått informasjon om situasjonen og oppfordring om å teste seg.

– Det handler om å kartlegge alle som kan ha blitt utsatt for smitte, så vi raskt kan få kontroll, sier fungerende kommuneoverlege i Trondheim, Elizabeth Kimbell, til NRK.

Ikke full oversikt

Det andre utbruddet berører oppsetningen «Julestemning» ved Olavshallen. Til sammen seks personer har så langt fått påvist smitte i forbindelse med dette utbruddet.

Her sier Kimbell at kommunen har litt mer oversikt, og at dette gjelder personer som er knyttet til oppsetting, deres familier og sosiale kontakter.

«Smittevernkontoret har ennå ikke full oversikt over utbruddene, og man observerer at flere av de smittede har hatt milde eller ingen symptomer. Vi vet foreløpig ikke hvor smitten kommer fra, og smittevernkontoret har derfor gått bredt ut med informasjon», skriver kommunen i en pressemelding.

(©NTB)