– Blir første Eliteserie-trener som får sparken

Nyheter: I en ny meningsmåling tror majoriteten av de spurte at Rosenborgs Eirik Horneland blir første hovedtrener til å få sparken i Eliteserien 2019.


Rosenborg fikk en verst tenkelig start på årets serie, og etter tapet for Bodø/Glimt øker presset på nyansatte Eirik Horneland.

I en fersk spørreundersøkelse som analyseselskapet Opinion har foretatt på oppdrag fra Unibet, troner RBK-treneren på toppen av listen over hvilken Eliteserie-trener nordmenn tror må forlate jobben først. Hver sjette nordmann – 17 prosent av spurte – tror Horneland får det tøft.

Blir førstemann ut

– I meningsmålingen kommer det frem at det er over dobbelt så mange som forventer at Eirik Horneland blir første mann ut, som nestemann på lista, Moldes Erling Mo, sier PR Manager Steffen Løvholen hos Unibet Norge, i en pressemelding.

– Til tross for at mange nesten like mange tipper Molde-gull som nytt ligamesterskap til Roseborg, er Erling Moe Molde-treneren utrolig nok nestfavoritt til å miste jobben, både i spørreundersøkelsen og på sportsoddsen vår. Det er ganske paradoksalt at trenerne til de to lagene som forventes å kjempe om gull, også er trenerne norske supportere tror sitter minst trygt. Men når man er høyt oppe er fallhøyden også større, og mange tror eller frykter nok at en dårlig start på sesongen skal øke klubbstyrenes press på treneren, sier Løvholen.

I følge den samme undersøkelsen sitter trioen Vegards Hansen, Jostein Grindhaug og Christian Michelsen tryggest av alle trenerne i Eliteserien.

Unibets Eliteserieundersøkelse:

Hvilken trener tror du blir den første til å forlate jobben etter seriestart?

Eirik Horneland (Rosenborg) – 17%

Erling Moe (Molde) – 8%

Jörgen Lennartson (Lillestrøm) – 7%

Ronny Deila (Vålerenga) – 7%

Bjarne Berntsen (Viking) – 4%

Lars Arne Nilsen (Brann) – 3%

Bjørn Petter Ingebretsen (Strømsgodset) – 3%

Dag-Eilev Fagermo (Odd) – 3%

Kjetil Knudsen (Bodø-Glimt) – 2%

Henning Berg (Stabæk) – 2%

Svein Maalen (Ranheim) – 2%

Vegards Hansen (Mjøndalen) – 1%

Jostein Grindhaug (Haugesund) – 1%

Christian Michelsen (Kristiansund) – 1%