Elon Musk i Norge: Vi trenger olje og gass, ellers vil sivilisasjonen smuldre opp

Nyheter: Flyet til Elon Musk landet mandag formiddag på Sola lufthavn i Stavanger. Tesla-gründeren er en av årets hovedgjester på oljemessen ONS-22 i Stavanger.

Fortgang

Flyet landet ved 9.15-tiden på Sola lufthavn i Stavanger, viser videobilder fra TV 2 og Dagbladet.

Musk skal etter planen delta på åpningen av oljemessen i Stavanger klokken 11, sammen med blant andre kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Gründeren ble hentet av en Tesla og ble kjørt til Stavanger. Der sto blant annet norsk presse og ventet. Musk sier han takker for nordmenns støtte til bærekraftig transport, gjennom mange år.

Tesla-sjef Elon Musk takket norske myndigheter for støtten til fornybar energi og mener at Norge gjør en forskjell.

– Jeg elsker Norge, sa Musk til stor applaus da han inntok scenen på energikonferansen ONS i Stavanger mandag.

Musk er blant hovedtalerne på konferansen og hadde gode ord om Norges bidrag når det gjelder den globale kampen mot grønn omstilling.

– Jeg vil takke lederne i Norge for deres langvarige støtte til elbiler og fornybar energi. Dere har virkelig utgjort en forskjell, så tusen takk, sa Tesla-sjefen, som ankom Stavanger i sitt privatfly mandag formiddag.

Han fikk også spørsmål om Norge bør hente opp mer olje og gass.

– Jeg tror vi trenger olje og gass på kort sikt, ellers vil sivilisasjonen smuldre opp. For at samfunnet skal fortsette å fungere trenge vi olje og gass, spesielt i disse tider med russiske sanksjoner. Det tror jeg alle er enig i.

– Samtidig må man få fortgang på å utvikle bærekraftig energi, la Musk til.

Musk deltok sist på konferansen i 2014 da han blant annet utfordret Norge til å la oljen ligge.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal delta på åpningen via videolink. Presidenten skal holde en appell, etterfulgt av en kort samtale.

Oljemessen arrangeres annethvert år og samler en rekke toppolitikere og ledere innenfor olje og energi for å diskutere endringer og fremtidsutsiktene innenfor energibransjen.

(©NTB)