Ektepar fikk påvist korona uten andre symptomer enn tap av lukt- og smakssans

Nyheter: En kvinne i 60-årene reagerte på at hun ikke kjente lukten av vaflene hun stekte. Senere fikk hun og mannen begge påvist koronasmitte, uten andre symptomer.

Kvinnen hadde vært i kontakt med svigerfaren, som siden var blitt innlagt på sykehus med koronasmitte, 17 dager før, skriver Tidsskriftet for Den norske legeforening.

Kvinnen hadde ingen andre symptomer på koronasmitte, men hadde hørt at tap av lukt- og smakssans kunne være et tegn på at man hadde fått viruset. Fordi hun hadde vært i kontakt med en smittet person, ble hun testet, og fikk påvist covid-19.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Bør være grunnlag for testing

Også kvinnens ektemann mistet smakssansen, og fordi han hadde vært i kontakt med både kone og far med påvist koronasmitte, ble han testet. Også denne prøven viste seg å være positiv.

– Norske helsemyndigheter bør vurdere om isolert lukt- og/eller smaksforstyrrelse bør være tilstrekkelig grunnlag for testing av covid-19 og/eller isolering for å begrense smitte, konkluderer artikkelen.