Saken oppdateres

Den avdøde er nå blitt identifisert i forbindelse med obduksjon. Det er en kvinne fra Eritrea, i midten av 30-årene. Hun har fire barn.

Liket ble funnet mellom veien fra Trolla og sjøen, i en bratt skråning. Ingenting tyder på at liket har kommet sjøveien, eller at det har ligget i vannet.

– Det er en kvinne fra Eritrea, i midten av 30-årene. Hun har fire barn. Liket ble funnet mellom veien fra Trolla og sjøen, i en bratt skråning. Ingenting tyder på at liket har kommet sjøveien eller at det har ligget i vannet, sier politioverbetjent John Ola Volden i Trøndelag politidistrikt.

Kvinnen har vært borte fra parets hjem siden lørdag 28. mars.

Image with visual paralax effect

Foto: Joakim Halvorsen

– Det er mye som tyder på at kvinnen er utsatt for ytre vold. Ektemannen er avhørt med advokat til stede, og han erkjenner ikke straffskyld, forteller politiadvokat Bente Bøklepp.

Politiet etterlyser tips fra folk som har vært i dette området fra 28. mars og frem til i går. Politiet vet ikke hvor lenge kvinnen har ligget der.

Kvinnen ble funnet i fjæra mellom Trolla og Flakk av et vitne som skulle på fisketur. Meldingen om funnet kom rett før klokken 12 tirsdag.

Image with visual paralax effect

Foto: Frank Valde

– Kvinnen har vært borte fra parets hjem siden lørdag 28. mars. Hun ble meldt savnet av et annet familiemedlem søndag 5. april, opplyser Volden.

Den drapssiktede ektemannen ble pågrepet klokken 22.15 tirsdag kveld.

Den døde kvinnen skal ikke ha ligget lenge i fjæra. Kvinnens fire barn er tatt hånd om av barnevernet.

Fakta: Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av seks drapssaker med sju ofre.

* 10. januar: Like før midnatt blir 21 år gamle Halil Kara skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg blir en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han får ikke livstruende skader. En 18 år gammel mann, to menn på 20 år og en mann på 21 år er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 13. januar: En 43 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne blir funnet døde sammen med blodige gjenstander ved Osavatnet i Bergen. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept et annet sted og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader. Fem menn, tre i 30-årene, en i 50-årene og en i 20-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drapene.

* 17. januar: 34 år gamle Roar Engelund dør etter en alvorlig voldshendelse på en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. En mann er pågrepet og siktet for drap, mens ytterligere tre menn som ble pågrepet og siktet i saken, ble løslatt. Engelund var bosatt på institusjonen, og både den drapssiktede mannen og de tre som ble løslatt, har en tilknytning til institusjonen.

* 2. februar: 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold blir funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. En 45 år gammel mann fra Larvik blir pågrepet og siktet for å ha drept henne. Mannen er tidligere dømt for et drap på 2000-tallet. Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen.

* 16. mars: En mann dør etter slåssing på en privatadresse på Lisleby i Fredrikstad. En mann i 40-årene er siktet i saken. Politiet etterforsker saken som et drap.

* 7. april: En firebarnsmor i midten av 30-årene blir funnet drept i fjæra ved Trolla i Trondheim. Kvinnens ektemann blir samme kveld pågrepet og siktet for drap. Kvinnen kom til Norge som asylsøker fra Eritrea i 2011.