En ekte bladfyk runder 70 år

Nyheter: Gunnar Flikke var Adresseavisens sjefredaktør i 18 år. Fra november 2006 gikk han over i en frittstående stilling som strategisk rådgiver for styret i mediehuset.

I sin studietid hadde han ulike frilansjobber i flere medier, som Trønder-Avisa, Morgenavisen og NRK. Han studerte samfunnsfag, etnologi, folkeminnevitenskap og billedmediekunnskap. Han var ansatt i Adresseavisen i perioden 1970–71 og 1974–88, først som journalist, senere som redaksjonssekretær. I februar 1988 tiltrådte han stillingen som sjefredaktør i billedbladet NÅ. Han ble imidlertid hentet tilbake til Adresseavisen i august samme år, hvor han ble ansatt i stillingen som sjefredaktør.

LES MER: – Noen kårkaill som sitter og prater om «gamle dager» og hvor mye bedre alt var før ønsker jeg ikke å være.

I Flikkes tid som ansvarlig sjefredaktør utviklet Adresseavisen seg fra å være en ren papiravis til en multimedieorganisasjon, som publiserte papiravisen Adresseavisen, nettavisen adressa.no, Radioadressa og TV-adressa. Flikke hadde også ansvaret for Adresseavisens overgang til tabloidformat i 2006. Han har hatt mange verv i pressorganisasjonene, bl.a. som sekretær for Norsk Presseforbunds og Norsk Journalistlags medieutvalg i en periode hvor norske mediebedrifter startet overgangen til multimedieorganisasjoner.

Han har vært leder i både Trondhjems journalistlag, Trøndelag redaktørforening og nestleder i Norsk Redaktørforening. Flikke har vært styreleder i NTB pluss og satt i styrene både for NTB og NRK. I to perioder har han vært styreleder for Trondheim Symfoniorkester og Opera. Flikke er i dag styreleder i Stiftelsen Norsk Folkemuseum og styremedlem i Brønnøysunds Avis og Fosna-Folket.

Han er født og vokste opp i Steinkjer.

(©NTB)