– Eggen og Godfot-teorien vil bli husket for alltid

Nyheter: Norges suverent mestvinnende fotballtrener gjennom tidene, Nils Arne Eggen, tildeles prisen årets Trysil-Knut for Godfot-teorien.

Næringslivsaktører og Trysil kommune, står bak prisen, som deles ut lørdag 29. august, samtidig med at Norsk Elgfestival går av stabelen.

I begrunnelsen heter det:

» Nils Arne Eggen har hatt en fantastisk karriere både som trener og spiller, men det er som trener han vil bli husket for alltid. Han har ledet Rosenborg i flere perioder med stor suksess. Totalt kan han vise til 14 seriemesterskap og flere gull i cupen. I 1987 ble han også seriemester med Moss. Som aktiv ble Eggen seriemester med Vålerenga og spilte totalt 29 A-landskamper i løpet av karrieren. Nils Arne Eggens trenerfilosofi er tidløs, og et godt eksempel til etterfølgelse for fremtiden. «Godfotteorien» er velkjent både innen idretten og i næringslivet. Hans postulater og verbale slagferdighet har også gjort han til et yndet intervjuobjekt».

Statuttene for Trysil-Knut prisen lyder slik:

«Trysil-Knut er et nasjonalt symbol på mot og evne til å mestre utfordringer. Han sprengte grenser med sine Østerdalsski, stadig høyere, raskere og lengre. Trysil-Knut ble et ideal – norsk ungdom skulle stå støtt som Trysil-Knut».

– Vi vil forvalte arven fra Trysil-Knut ved å hedre folk i Norge som har gjort de store bragdene med styrke, mot og engasjement. Vi vil løfte fram idealer for norsk ungdom, de som viser veg og som inspirerer andre til å tørre, ville og kunne, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Tidligere vinnere av Trysil-Knut prisen:

2008 Krigsveteranen Gunnar Sønsteby
2009 Tidligere fotballspiller Dagfinn Enerly
2010 Alpinisten Aksel Lund Svindal
2011 Skiløperen Petter Northug
2012 Forretningsmannen Olav Thon
2013 Even Kvien – den livsglade 8 åringen som overlevde teltbrann og 70 operasjoner.
2014 IT gründer Jørn Lyseggen

Trysil-Knut prisens jury består av fylkesmann i Hedmark Sigbjørn Johnsen (juryleder og prisutdeler), Sylvia Brustad,  Ole Martin Norderhaug, Bo Halvardsson og Svein Skarpmo.