Kunsthall Trondheim sender Snowden live i kveld

Nyheter: - Det er svært sjelden at Snowden svarer på spørsmål fra publikum, men det kan du altså få anledning til i kveld. Vi ser virkelig fram til dette, sier Ina Strøm i Amnesty International Norge.

I kveld er han på direkte videosamtale fra Russland, der han for tiden befinner seg, og hvor han også har fått midlertidig oppholdstillatelse frem til august 2017.

Siden Snowden i 2013 ble siktet for brudd på loven mot spionasje i USA, har han oppholdt seg flere steder i skjul.

Arrangementet skjer i forbindelse med at Amnesty har landsmøte i Trondheim i helga.

Ina Strøm er kommunikasjonsrådgiver i Amnesty International Norge, som ikveld arrangerer live-samtale med Edward Snowden på Kunsthall Trondheim.

–Vi massemobiliserer nå for at Obama skal benåde Snowden før han forlater presidentkontoret den 20. januar.

Snowden har avslørt store menneskerettighetsbrudd, men risikerer langvarig fengselsstraff for sine avsløringer, sier kommunikasjonsrådgiver i Amnesty International Norge, Ina Strøm.

Amnesty har lenge engasjert seg i Snowdens sak, og har for tida en aksjon gående som retter søkelyset på de mange aspektene ved saken.

– Snowden har fått inndratt passet sitt, og frykter en straffeprosess der han ikke får mulighet til å forsvare seg med at varslingen var nødvendig, og at han handlet i offentlighetens interesse, forteller hun.

Tanya O’ Carrol er Amnestys fremste ekspert på menneskerettigheter i den digitale verden, og jobber spesielt med Snowdens sak.

Sammen med Amnestys generalsekretær John Peder Egenæs skal hun under kveldens live-samtale snakke med Snowden om masseovervåkning, digitalt privatliv, og hans rolle som varsler.

Arrangementet finner sted på Kunsthall Trondheim klokka 1930 i kveld og vil også bli streamet via Amnesty sin Facebook-side.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre