– Vi frykter at han vil ødelegge bevis i saken dersom han er på frifot

Nyheter: Politiet vil varetektsfengsle mannen som er siktet for drapet Stig Ola Westgård (56) i Trondheim i fire uker. Han blir framstilt for varetektsfengsling mandag.

– Vi frykter at han vil ødelegge bevis i saken dersom han er på frifot, sier påtaleansvarlig Hans Vang i Trøndelag politidistrikt.

Funnet død i leiligheten

Fengslingsmøtet vil bli avholdt i Trøndelag tingrett kl. 11:30 mandag 17. mai, opplyser politiet i en pressemelding.

FAKTA OM DRAPSSAKER I NORGE
Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av sju drapssaker med sju ofre, tre kvinner og fire menn.

? 13. april: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik blir skutt i sitt hjem på Røa i Oslo og dør av skadene. Advokatens 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

? 20. april: 33 år gamle Bård Lanes blir funnet skutt på Kilen i Tønsberg og dør kort tid etter på sykehus. En 31 år gammel mann er siktet for medvirkning til drap. 4. mai blir også en 25 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet.

? 22. april: 42 år gamle Renate Strand Normann blir funnet død utendørs på Varaldsøy i Kvinnherad. En 47 år gammel mann er siktet for drap, men hevder han kun utførte førstehjelp etter at kvinnen skal ha falt. Avdøde og siktede er av politiet omtalt som bekjente.

? 28. april: Fevziye Kaya Sørebø (50) blir skutt og drept i Tostrups gate på Frogner i Oslo rett før klokken 8.30. En 39 år gammel mann som har ligget i en rettstvist med Sørebø, er siktet for drap.

? 3. mai: En mann i 40-årene blir erklært død på stedet i en leilighet i Halden sentrum. Hans 47 år gamle søster er siktet for drap. Politiet mener mannen ble drept med kniv.

? 6. mai: Aud Opsahl (88) blir funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Lyngdal. Kvinnens 59 år gamle sønn er pågrepet og siktet for drap. En psykiater har foreløpig konkludert med at 59-åringen kan ha vært psykotisk da drapet skjedde.

? 15. mai: En mann blir funnet død om morgenen i en leilighet på Lademoen i Trondheim. En mann i 50-årene blir pågrepet på stedet, og er siktet for drap.

Westgård ble lørdag morgen funnet død inne i leiligheten til den siktede mannen, som er i 50-årene.

Det var klokka 8.14 lørdag morgen at politiet fikk melding fra helsepersonell om at en død person var funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim. Den siktede mannen ble pågrepet på stedet da politiet kom fram.

– Hva det var som gjorde at avdøde endte opp i siktedes leilighet, prøver vi å avdekke, sa Vang til NTB søndag ettermiddag.

Hendelsen skjedde i Østersundsgata –  et boligstrøk med flere kommunale boliger.