Drapsmann på rømmen pågrepet etter tips fra publikum

Nyheter: Stig Millehaugen ble onsdag pågrepet i Østmarka i Oslo etter én uke på rømmen. Pågripelsen skjedde etter viktige tips fra publikum, opplyser politiet.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk klokken 10.30 onsdag, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

Kvelden før hadde politiet fått tips fra publikum, som pekte i retning skogsområdene ved Ulsrudvannet i Østmarka i Oslo. Onsdag formiddag kom en sliten Millehaugen gående mot en politipatrulje i området.

– Tipset kom sent i går, og vi undersøkte det videre med patruljer i området i dag. Det var litt tilfeldig at han kom gående akkurat der og da. Vi har vært avhengige av tips fra publikum, og vi vil takke publikum for at de har bidratt til oppklaringen, sier politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

Millehaugen ble pågrepet ved en bolig like ved Ulsrudvannet, som er et populært turområde.

53-åringen sitter nå i arresten på Oslo politistasjon på Grønland, og det er planlagt et avhør i løpet av dagen, ifølge Enoksen.

– Fullt av politi i skogen

Daglig leder Jan Engblom på det populære serverings- og utfartsstedet Østmarksetra sier til VG at politiet har jobbet i området siden tirsdag ettermiddag.

– De var her oppe tidlig på dagen i går, på ettermiddag, så har det fortsatt utover kvelden og i natt. De har holdt på hele området rundt her, sier Engblom.

Millehaugen møtte ikke opp i Trondheimfengsel etter endt permisjon forrige onsdag 1. juni. Politiet slo da riksalarm og har lett etter 53-åringen siden.

Ifølge politiet tok Millehaugen fly fra Værnes til Oslo onsdag, og dro deretter videre til Oslo sentralstasjon. Etter dette ble han observert på Helsfyr T-banestasjon ved 15.30-tiden. Fra Helsfyr kommer man seg videre østover mot Østmarka.

Han har vært etterlyst både i Norge og i utlandet. Han har tidligere hatt fem-seks permisjoner.

Dømt for to drap

Millehaugen ble dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år i 2012.

I 1993 ble han dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år for å ha drept Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Også i 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt