Dømt til fengsel for å laste ned grovt materiale av overgrep mot små barn

Nyheter: En mann er i Fosen tingrett dømt til ett år og seks måneders fengsel for å ha lastet ned overgrepsbilder- og videoer av barn.

Straffesaken mot mannen 1. april startet med at han erkjente straffskyld for å ha lastet ned overgrepsmateriale av barn, skriver Adresseavisen.

18.000 bilder

Ifølge dommen fra Fosen tingrett hevdet han imidlertid at han ikke hadde søkt etter barn og mente at bilder og videoer hadde kommet med da han gjorde andre søk.

Politiets etterforskning avdekket at mannen hadde 18.000 overgrepsbilder og 35 videoer med til sammen 48 minutters spilletid. Bildene og videoene viste overgrep mot barn fra cirka 2-årsalderen til 10–15 år, ifølge dommen. I rettsavgjørelsen heter det også at noen bilder og videoer viser penetrering av barn, også små barn, skriver avisen.

Bidratt til spredning

Ifølge dommen hadde mannen også lastet opp videoer på nettet og dermed bidratt til spredning. Materialet er fra 2010 til 2018.

I tillegg til fengselsdommen, inndrar politiet tre PC-er og to harddisker. Han må også betale sakskostnader på 5.000 kroner.