Øystein Dolmen og graffitikunstneren Jame One fant tonen så godt over fjorårets fellesutstilling i Oslo-galleriet MAP at de gjør det igjen: Stiller ut sammen, på samme sted.

28. september åpner utstillingen «Knutsen & Ludvigsen og Jame One. Malerier og trykk» , der den tilsynelatende umake duoen byr på 18 helt nye bilder. Gallerist Mari-Ann Pettersen, som bragte dem sammen på veggene der i fjor, sier at maleriene er «en vill kombinasjon av graffiti og tegningene til Dolmen», og fastslår i en uttalelse:

– Når de to legendene på hvert sitt felt møtes, oppstår det en magi.

Øystein Dolmen og graffitikunstveteranen Jame One har fortsatt samarbeidet etter fjorårets utstilling – og er klar med 18 nye malerier. Foto: Galleri MAP / Handout

Lerretet er et nytt medium for dem begge, fortalte Dolmen og Jame One til NTB ifjor: Graffitikunstneren syntes formatet var uvanlig lite, og at han kunne «bruke mye lengre tid enn da jeg malte på tog og måtte bli fort ferdig».

Dolmen var på sin side vant til strektegning på A4-ark, slik han også festet Knutsen & Ludvigsen til papiret første gang for snart et halvt århundre siden. Han røpet til NTB at han rablet på alt fra han var guttunge og at han «kanskje kunne vært kalt tagger» 60 år før tiden.

– Jeg hadde min egen signatur, en ø som springer av gårde, og tegnet ned en hel fabrikkvegg ved der jeg bodde. Men med kritt! Så egentlig kommer jeg og Jame fra samme verden.

Utstillingen henger i Tøyen-galleriet frem til 14. oktober.